Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: cefalee postrahi

cefalee postrahi 26 Mai 2010 22:01 #156

  • Savi
  • Savi's Avatar
Buna seara,


De curand am fost operat de varice. Operatia a decurs bine,a trecut o luna de la operatie di tot ma doare capul.
Cand am plecat din spital mi s-a spus ca o sa treaca, dar tot ma doare capul.

Ce pot face ca sa imi treaca durerea de cap?

Multumesc
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:cefalee postrahi 26 Mai 2010 22:21 #157

Buna seara,


Destul de putin probabil ca cefaleea dumneavoastra sa fie legata de anestezia rahidiana.

Cel mai trenant caz de cafalee postrahianestezie, cefalee dupa anestezia rahidiana sau cefalee postrahi cum este denumirea prescurtata, in toata cariera mea de chirurg a fost de doua saptamani. In ultima vreme, decativa ani, complicatia asta postoperatorie apare foarte rar, cam un caz din zece operate cu anestezie rahidiana si cand apare, nu mai este asa de intensa si tine de ordinul orelor sau una pana la doua zile postoperator.
Cine v-a spus ca este cefalee postrahi?
Descrieti durerea de cap, in ce momente ale zilei apare, ce mai simtiti atunci cand apare durerea de cap si cum o resimtiti.
Daca aflam cauza, poate putem face ceva ca sa treaca durerea asta de cap.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:cefalee postrahi 26 Mai 2010 22:32 #158

  • Savi
  • Savi's Avatar
Buna seara,


Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.

Durerea de cap apare brusc, uneori in pat, alteori cand stau pe scaun si cand merg. Dintr-o data incepe sa bubuie in tot capul, mi se inroseste fata si transpir la ceafa. Daca sunt in mers se invarte totul in jur. Nu mi-a spus nimeni ca este de la anestezie durerea, dar in salon era un alt pacient care avea durere de cap ca a mea si doctorii au spus ca il doare de la rahi.
Durerea de cap tine uneori o ora, alteori2-3.

Va doresc o seara placuta,
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:cefalee postrahi 26 Mai 2010 23:07 #159

Buna seara,

Se pare ca suntem online simultan. Este un consult in timp real.
Durerea dumneavoastra de cap nu este cefalee postrahi.
Cel mai probabil este hipertensiva.
Nu stiu sa va spun daca este primara hipertensiunea dumneavoastra sau hipertensiune arteriala esentiala, asta se va stabili mai tarziu, daca nu se va gasi o cauza pentru hipertensiunea asta pe care o aveti, atunci este esentiala si urmeaza cursul normal al tratamentului si evolutiei pe care o va discta controlarea ei de catre dumneavoastra prin tratament (alopat, homeopat, ayurvedic, traditional chinezesc).
Tot ce va spun eu acum este o supozitie pe care dumneavoastra trebuie sa o confirmati sau infirmati prin masurarea tensiunii arteriale atunci cand nu va doare capul si atunci cand va doare capul. Daca atunci cand va doare capul tensiunea arteriala este normala si cand va apare cefaleea asta etichetata de dv. postrahi tensiunea are valori mari, atunci dovada este clara, mai ales daca se repeta de cateva ori.
Puteti sa folositi si metoda de monitorizare Holter a tensiunii arteriale, care inseamna sa vi se lege de corp un aparat care masoara tensiunea arteriala dupa cum este setat de des de medic (la 2 minute, la 10 minute sau mai rar). Tensiunile masurate sunt inscrise in memoria aparatului si citite a doua zi de medic (de obicei cardiolog). Daca dumneavostra va notati orele cand apare durerea de cap si cand se termina, se va putea face clar a doua zi dovada legaturii sau nu dintre puseele de hipertensiune si durerea de cap.
Nota 1: se poate face si monitorizare Holter EKG (electrocardiografica) si astfel urmari electrocardiograma continuu, 24 de ore si afla o serie de date cu privire la activitatea electrica a inimii dumneavostra. Aceste date, interpretate de medicul specialist cardiolog sau chirurg cardiovascular care se respecta, pot aduce date esentiale tratamentului potrivit cu boala pe care o aveti si chiar vitale pentru prognosticul imediat si indepartat.
Nota 2: Nu va napustiti totii cititorii acestui raspuns pe aparatele de monitorizare Holter, s-ar putea sa se soldeze cu liste de asteptare foarte mari pentru monitorizarea Holter (tensionala sau EKG) si anumiti pacienti, care chiar au nevoie de asta sa fie pusi pe locurile din urma pe aceste liste si listele sa se scurteze astfel. Lasati specialistii sa stabileasca prioritatile, ca pentru aceasta raspund cu dreptul lor de libera practica si constiinta lor.
Nota 3: daca se confirma cefaleea ca puseu hipertensiv, atunci este encefalopatie hipertensiva si nu cefalee postrahi. Prognostic prost, din experienta, pacientii care nu au urmat medicatia antihipertensiva zilnic, ci dupa urechea ("lor"), au cam sfarsit cu accident vascular hemoragic si unii dintre ei au scapat si acum iau medicamentele de tensiune ca si cum te speli pe dinti, altii, trag si acum de sechelele AVC si pana la urma iau si medicamentele de tensiune si alte medicamente neurologice, iar cu unii dintre ei nu se mai poate vorbi acum.
V-am dat tema, astept raspunsul.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.159 seconds