Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Accident vascular ischemic RUGAMINTE!

Accident vascular ischemic RUGAMINTE! 03 Iun 2012 22:00 #2098

  • Lara
  • Lara's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 2
Stimate domnule doctor! va rog,indrumati-ma cum sa fac.Nu sunt sigura ca administrez ce trebuie mamei mele,intrucat neurologul si psihiatrul au opinii diferite.Diag este: AIC silvian profund drept,hemiplegie stanga[/.Plus dementa vasculara.Acum vorbeste mai clar(si f. mult,intruna aproape) si misca un pic piciorul stang. Deci schema de tratament este asa.Nebilet 1/zide 5mg.Pradaxa 150 mg 1+1+0.reminyl 0+1+0,Seroquel 0+0+1.Neurologul mi-a zis ca o noua cura de cerebrolysin intravenos cu ser,1 fl /yi, 10 zile e de inceput abia peste 2 luni,in timp ce psihiatrul cere imperios ACUM 1 fl,10 zile,cu 20 zile pauza.Eu ce sa cred?Cum s fac?a avut scaun cu sange doar o data.la cat tb monitorizat INR,cum interactioneaza astea intre ele? sa nu o omoram noi,zic acu ca tot a scapat in 15 mai cand a avut loc.VA MULTUMESC DIN SUFLET .
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Accident vascular ischemic RUGAMINTE! 03 Iun 2012 22:34 #2101

Cura de cerebrolysine se poate face pe perioade mai extinse de timp decat 10 zile cat se face de obicei si dozele pot fi de 2, 2, 4 si chiar mai multe fiole/zi. Psihiatrul a indicat corect repetarea curei de cerebrolysine, pe care sa o faceti in perfuzii lente de cate o ora, asa este mult mai eficient decat intramuscular sau iv lent direct din seringa, cum se face de obicei la domiciliu. Depinde si de cati banui aveti, ca medicamentul costa apreciabil.
INR se monitorizeaza cel mai frecvent la 2 saptamani, cand se initiaza sau schimba doza la 1 saptamana si uneori mult mai des.
Gasiti cauza sangerarii rectale. Daca este de la constipatie si prin fisura anala, tratati constipatia. Daca este de la hemoroizi, atunci trebuie tratati hemoroizii, daca este o alta cauza (tumora anala, tumora de rect, colita hemiragica, dizenterie etc.) atunci trebuie tratate corespunzator, ca sa preveniti sangerarile. Va adresati unui chirurg generalist sau internist gastroenterolog.
Colonoscopia presupune internare si pregatire speciala si poate fi un motiv de internare, chiar prin urgenta, sangerarea anala si cu ocazia asta aveti acces la laborator si toate disciplinele pana se rezolva diagnosticul sangerarii (rectoragiei).
Succes si sa imi spuneti ce s-a mai intamplat.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Accident vascular ischemic RUGAMINTE! 04 Iun 2012 13:23 #2103

  • Lara
  • Lara's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 2
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului.M-ati mai linistit,stiti cum e sa ai informatii trunchiate.Sangerarea s-a oprit.O sa fac un imprumut sa pot duce c/v fiolelor e 125 lei o cutie de 5 fiole.Ingrijire la domiciliu inseamna doar manevra de pus perfuzia,atat.Cu dosar la CJAS.Trebuie cumparat TOT.eh.incerc sa nu ma enervez cu problem sist.de sanatate.Vad ca are vointa,incearca sa miste si partea paralizata.Ar fi pacat sa ii administram medicamente cu efecte contradictorii.Pradaxa (405 lei cutia)e cu subst activa din narcise se cultiva in Australia precum rapita la noi,Cebrium(130 lei) cica e un amioacid sau asa ceva,etc.Boala e boala,dar apartinatorii sufera,o iau razna zapaciti de indicatii, de lipsa banilor( sunt bugetar cu 1100 lei,ea are o pensie de 585 lei)de informatii partiale,etc.Nefiind plasabila trebuie sa platesc si recoltarea la domiciliu.O sa o iau razna eu in curand. VA MULTUMESC, DVS. SUNTETI cel care imi oferiti astfel valoroasa "second opinnion".Va mai deranjez, fara sa abuzez de bunavointa dvs.! O sa va transmit rez.analizelor de biochimie.sper sa fie bine .Sa auzim doar de bine.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Accident vascular ischemic RUGAMINTE! 18 Iun 2012 20:52 #2115

Cebrium nu-l stiu ca medicament si il las la latitudinea dv. sa-l administrati.
Pradaxa platiti cam jumatate prin program si cartela, va dau eu una, doar aveti indicatie (am revazut postarile anterioare, nu am gasit diagnosticul de fibrilatie atriala).
Indicatiile de aici nu au valoare de consultatie si este posibil sa difere fata de o consultatie in timp real.
Mijloacele terapeutice sunt mult mai largi si centrarea tirului poate fi complet diferita in cazul cunoasterii pacientului.
Pana la consultatie imi mai spuneti despre evolutie.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.171 seconds