Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Valva cardiaca mecanica, sintrom si hematurie

Valva cardiaca mecanica, sintrom si hematurie 05 Aug 2010 15:37 #263

  • adrian
  • adrian's Avatar
Rog un raspuns competent


Buna ziua, am o operatie pe cord deschis-inlocuire de valva mitrala. Acum 4 luni am facut un accident vascular si am ramas cu mina si piciorul sting paralizat. Sunt cu fibrilatii de 5 ani si sub tratament cu Sintrom. Am inceput sa am urina rosie si acest lucru ma nelinisteste. Iau sintrom 0,5 pastila pe zi si de 2 ori pe saptamina 0,4 pastila. Ce ma sfatuiti? multumesc
Ultima editare: 07 Aug 2010 08:58 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Valva cardiaca mecanica, sintrom si hematurie 05 Aug 2010 20:13 #264

Buna ziua,


Valvele mecanice cardiace necesita anticoagulare permanenta, altfel se infunda sau fac trombi care pot zbura oriunde si care nu intotdeauna se pot extrage. Fiecare valva are un INR optim recomandat de producator. Acel INR este cel recomandat si in biletul de iesire din spital scris de medicul care v-a operat si stie ce valva v-a pus.

Problema dv., urina rosie nu inseamna neaparat sange in urina, faceti intai un examen al urinei si vedeti daca sunt globulele rosii care dau culoarea rosie a urinii. Mai faceti si o hemoleucograma (HLG) ca se vedeti cat de mare este impactul asupra hematocritului si hemoglobinei.

Cu privire la cat sintrom luati, nu conteaza doza ci INR sub aceasta doza si daca este in intervalul optim pentru valva sau nu.

Dupa ce faceti ce v-am spus si aflati cat de mare este hematuria (o va spune medicul de laborator care elibereaza rezultatul examenului de urina) si cat este hemoglobina si hematocritul, apoi avem deja o problema conturata pe care o avem de rezolvat.

Daca se confirma hematuria si anemia, apoi atunci trebuie facut ceva.
Ca omul are vreo 5 litri de sange si daca se pierde mai mult decat se poate reface, o sa aveti probleme mari cu anemia.

Cand hematuria este mare si anemia semnificativa, sangele trebuie inlocuit, alteori sunt suficiente substitutiile cu fier. Daca hematuria este activa si importanta, masura 2 este conversia pe heparina fractionata si renuntarea temporara la sintrom. Asta ca sa se dea timp specialistului urolog sa gaseasca cauza si sa poata face ceva.

In paralel, cu datele de la analizele cerute anterior, trebuie mers la urolog si gasita sursa hemoragiei. Urologul este specialistul numarul 1 in a gasi cauza si leacul pentru cauza hemoragiei prin urina (hematurie la dv.).

Alternativ, puteti lua Phosphorus homeopat, dilutia CH 30, cate 3 globule dupa fiecare urina rosie. Alternativ ca mijloc de oprire a hematuriei, paralel cu cele expuse anterior.

Va doresc succes in rezolvarea problemei si gasirea sursei de sangerare prin urina si rezolvarea ei.

Cu ceva date mai multe poate v-as fi raspuns mai precis si gasit poate o solutie la problema dv.

Precizari: este posibil ca urologul sa nu gaseasca o cauza sau sa nu poata face ca hematuria sa dispara sub sintrom. Nici pe heparina fractionata toata viata nu este o solutie. Nici sa infundam valva sau sa riscam embolii ca nu tinem INR optim de frica si sub teroarea hematuriei, nici asta nu este o solutie.

Apoi phopsphorus homeopat este remediul pe care ar trebui sa-l stie orice chirurg si sa-l aibe in tolba, ca doar opreste peste 90% din hemoragii si scapa din necaz si el si pacientul. Si un alt remediu homeopat care sa opreasca hemoragia este dat de repertorizare si atunci se intervine homeopat mai precis.

Nebunia de pe Pamant: reoperare, pusa o valva biologica care nu necesita anticoagulare cu sintrom si facuta operatia Maze ca sa va scoata din fibrilatie, poate operatia care v-ar fi trebuit de la inceput (plastie de mitrala si Maze). Am vazut asta in Suedia, facuta de un medic roman care aici nu a avut loc, din cauza basestilor care terorizeaza la liber Romania de azi.

O sa gasiti solutia urmand pasii.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 07 Aug 2010 09:00 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.184 seconds