Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: RMN cranio-cerebral nativ

RMN cranio-cerebral nativ 30 Iun 2014 13:32 #3061

  • Anonim
  • Anonim's Avatar
Buna ziua,

Am 33 de ani si sufar de 15 ani de dureri de cap (?migrene). Acum 2 zile am facut un RMN cu angio fara substanta si as dori daca se poate sa il interpretati (pana ajung saptamana viitoare la un neurolog).

Examenul IRM la nivel cerebral evidentiaza:
- fara formatiuni inlocuitoare de spatiu intra sau extra-axiale, intra sau supratentoriale.
-fara leziuni ischemice sau hemoragice recent constituite.
-structuile liniei medice in pozitie centrala.
- fara asimetrii de relief cortical.
- microleziune ovalara de 5/4 mm situata in substanta alba din adiacenta cornului posterior al ventriculului lateral drept, cu axul lung cu directie oblica dinspre interior spre exterior, ce prezinta semnal identic cu LCR si fina glioza periferica in hipersemnal FLAIR cu aspect de dilatatie de spatiu perivascular.
- pe secventa TOF arterial nu se evidenteaza modificari de calibru la nivelul axelor arteriale cerebrale, cu flux prezent la nivelul ramurilor carotidiene, poligonului Willlis si trunchiului vertebro-bazilar; ACP stanga ram din ACI stanga - varianta anatomica de tip fetal.
- fara formatiuni anevrismale decelabile.
- hipertrofia mucoasei cornetelor nazate inferioare cu deviatie dextro-convexa de sept nazal; chonca bulosa la nivelul cornetului mijlociu drept.

Imi puteti spune daca ar fi cazul sa-mi fac griji (ce presupene acea microleziune si dilatare de spatiu/acp fetal) si daca durerile de cap pot fi explicate de acest rmn? Va multumesc anticipat.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.143 seconds