Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Pietricele la rinichi !!!

Pietricele la rinichi !!! 23 Sep 2010 18:36 #391

  • simona
  • simona's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 7
Buna ziua!
Ma bucur ca v-am gasit si pot sa-mi spun "ofurile" si sa primesc un sfat. Pe langa problemele cu mama am si pietricelele lui fiu-meu.
De aproape sase luni a avut o crza de rinichi, spitalizare 3 zile pentru a elimina o piatra de pe canal si de atunci o luna tratament cu Uriclar, o luna pauza. Am uitat sa spun ca are 19 ani. Se simte bine, doar mici dureri cand ii este frig, bea apa plata aproape 2 kg pe zi(doar de cand cu pietrcelele)dar ar dori si un regim alimentar daca este pentru asa ceva.
Multumesc!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Pietricele la rinichi !!! 23 Sep 2010 20:10 #392

Buna seara,

Bine ati venit pe site. Am citit cu atentie de cateva ori postarea dv.

Cu privire la litiaza renala a fiului, care are 19 ani, este clar ca trebuie facut ceva mai mult si oprita boala si obtinuta insanatosirea. Dieta la un om de 19 ani, care are toata viata inainte, este ceva de ordin general si deja limiteaza destul de mult libertatea.

O luam pe cale ortodoxa. Intai sa-mi spuneti daca s-a facut o analiza completa a urinii, mai ales a sedimentului urinar, pietrele de la rinichi sunt de foarte multe feluri si compozitia lor poate spune cate ceva despre cauze. Apoi urmeaza studiul anatomiei sistemului excretor, ca pietrele toate nu se formeaza asa, peste noapte, incep sub forma de firicele de nisip care cresc. Formarea pietrelor in sistemul excretor renal este un proces indelungat care poate fi explicat si anatomic, si chimic. Formarea pietrelor la rinichi poate fi explicata nu numai metabolic si chimic. Pietrele se formeaza cand exista conditii de condensare si precipitare, care sunt o insumare de mai multi factori. Uneori compozitia urinii este stricata, alteori urina se formeaza normal si eliminarea ei este viciata de anomalii de conformatie a sistemului excretor.

Ecografie s-a facut? Ce a spus ecografia reno-uretero-vezicala? Urografie s-a facut? Care este rezultatul?

Dupa ce eliminam cauzele anatomice, apoi mergem pe biochimie si microbiologie (importanta este urocultura), apoi incepem sa avem un diagnostic ortodox cat de cat.

Dupa ce avem diagnosticul ortodox minimal (pana acum mi-ati relatat doar litiaza si colica renala, diagnostic pe care il fac si studentii la medicina din anul 3 semestrul 2 si asistentele medicale adevarate), apoi putem targui asupra unei conduite terapeutice pe care sa o acceptati, din care face parte si aportul corespunzator de lichide, un regim alimentar orientativ si o terapie care sa rezolve problema si sa va faca fiul independent de regim, cu eradicarea completa a bolii si uitarea problemei pentru care ati ajuns pe site.

Plecam la drum?
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.164 seconds