Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: alcoolismul

alcoolismul 06 Oct 2010 06:55 #404

  • Catalin
  • Catalin's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 3
Buna ziua Dl.Doctor.Ma bucur tare mult ca am onoarea de a deschide acest crunt subiect al zilelor noastre care este alcoolismul,chiar daca eu sunt unul dintre "pacienti".Am 45 de ani si pot sa spun ca am oarece probleme cu aceasta boala nu in sensul ca am ajuns la cronic dar cred ca nici asa mult nu mai este.Acest stadiu al bolii mele se caracterizeaza prin faptul ca daca am ocazia sa beau acum pot sa beau si doua ,trei zile la rand ajungand la betie,dar pot sa si stau o foarte mare perioada de timp fara ca sa gust macar(am stat fara alcool si 3 ani).Doresc daca se poate un tratament pentru a scapa de acest "blestem" deoarece nu face bine nici in casa si nici in societate.Va multumesc anticipat.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:alcoolismul 10 Oct 2010 12:38 #407

Buna ziua,

Alcoolul sub forma de vin, bere sau tarii este un aliment sau drog, depinzand de cantitate si frecventa consumului.

Pacaleala (derapajul) cea mai mare se produce la limita dintre cantitatea considerata aliment si cea considerata exces (alcoolism).

Un alt aspect este legat de tipul de consum. La cursul de psihiatrie de la Cluj, din anul VI, cateva ore au fost dedicate toxicomaniilor. Etilismul parca era incadrat la toxicomanii minore, alaturi de dependenta de cafea, tutun. Dar avea si forme, etilismul, de dependenta fizica, cu sevrajul asociat intreruperii consumului.

Am intalnit in viata mea oameni care au baut zilnic un pahar cu vin la masa si s-au limitat la acel pahar indiferent daca au fost acasa sau la vreo nunta sau petrecere, au baut paharul si nu au baut decat poate exceptional pe al doilea si cand nu exista vin, nu sufereau din asta, nu deveneau agitati sau tristi ca lipseste acel pahar. Pentru acei oameni, consumul de alcool era mai mult un obicei si paharul de vin era aliment de care se puteau lipsi fara nici un regret cand nu era. Acei oameni nu au facut dependenta de alcool, nici fizica, nici psihica.

Alti oameni consuma zilnic alcool si sunt dependenti de starea de euforie provocata de acest consum. Orice cantitate de alcool consumata determina in prima faza o stare de stimulare a sistemului nervos central, insotita de euforie, cupare a anxietatii, iar apoi urmeaza faza de deprimare, care poate fi insotita de revenire a anxietatii, grijilor, problemelor si in faza aceasta de obicei se ajunge mai jos decat starea premergetoare ingestiei. Aici vorbim de dependenta psihica si de falsa rezolvare a problemelor prin inecarea lor in alcool. Aceasta forma de dependenta este periculoasa prin cresterea treptata a cantitatilor ingerate. Pentru a mentine starea de euforie si a bloca intrarea in starea de depresie care urmeaza dupa cea de euforie, se repeta doza. Daca la inceput doza poate fi un pahar, cu vremea se produce obisnuinta si se trece la sticle intregi. In final, se incepe de dimineata cu bautul, problemele poate nu mai exista si esti cunoscut deja ca betiv, nimeni nu se mai bazeaza pe tine si esti exclus de peste tot, iar problemele initiale, poate nu asa de mari, acum au devenit asa de grave, ca tu nu mai esti om, ci un consumator complet dependent de alcool. Este o forma periculoasa de dependenta.
Alteori consumul poate fi ocazional, in cantitati variabile, la chefuri de ex., cu prietenii. Alteori poate fi doar un teribilism.
Mai exista si dependenta fizica, pe care o dezvolta doar anumiti oameni, aici sevrajul se manifesta cu delirium tremens.
Ce fel de dependenta aveti dumneavoastra?
Pana acum am aflat ca aveti un consum ocazional. Betia este o intoxicatie alcoolica acuta. Cum va manifestati dumneavoastra cand consumati alcool?
Care sunt problemele si grijile dumneavoastra de acasa sau de la servici?
Ati incercat sa limitati consumul ocazional la cantitati rezonabile, la o anumita masura pe care sa nu o depasiti? Cumparati alcool? Daca aveti in casa o sticla, o deschideti?
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:alcoolismul 28 Oct 2010 19:33 #437

  • Catalin
  • Catalin's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 3
Dle Doctor nu am mai scris deoarece am reusit sa merg la un spital unde am urmat un tratament de dezalcoolizare unde pe limga toate medicamentele luate acolo plus intravenoase cu vitamine si glucoza am de urmat acum un alt tratament timp de 3 luni cu urmatoarele medicamente:-Tiapridal 1-0-1, Carbamazepina 1-0-1, Spitomin 1-0-1 si Rivotril 0-0-1.Problema este ca nu sunt asa de sigur ca aceste medicamente fac bine deoarece de cind urmez acest tratament am inceput sa uit,am ameteli,somnolenta etc.Ce spuneti sa urmez tot acest tratament pana la sfarsit (3 luni)? Va multumesc.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:alcoolismul 29 Oct 2010 15:43 #440

Efectul medicamentelor mentionate va urma doar atat timp cat le luati. Daca dupa 3 luni de zile ati reusit intarcarea, este mai important sa scapati de aceasta dependenta si nu va faceti griji de efectele secundare, normale pentru medicamentele urmate acum.
Cu privire la uitare, pai alcoolul nenoroceste nervii si creierul mai mult decat un tratament de scurta durata.

Peste 3 luni si chiar si acum, va trebui sa va folositi si vointa si sa nu mai consumati deloc alcool, nici macar un pahar, ca altfel tot efortul de pana acum este in zadar.

Cand se implinesc lunile de tratament cu cele de acum, puteti apela si la medicina reglarii fiziologice, pentru stabilizarea vointei, a afectului si completarea tratamentului actual.

Succes si vointa si rabdare,

Cu stima
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.157 seconds