Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: rana bont

rana bont 10 Feb 2012 19:56 #1867

buna seara,
mama in varsta de 56 ani are amputatie de gamba in urma unui accident ,de la varsta de 9 ani . În 2009 i-a aparut o rana care nu se mai vindeca, a avut dureri mari si apoi i-a aparut o gaurice mica din care curgea ceva.a facut tratament cu antibiotic dar fiindca era desul de mare si nu se vindeca a fost cusuta, si s-a vindecat. Dar in 2011 i-a reaparut acea gaurice mica din care curge. A facut tratament cu antibiotic, a fost la dermatologie, a facut tratament cu pansament hartmann crezand ca are ulcer varicos dar degeaba. In prezent se da cu betadina si diprogenta .Ce sa mai faca?
va multumesc,
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:rana bont 22 Feb 2012 22:01 #1883

Are probabil infectie in bontul de os (osteomielita).
Asta se vede la radiografie.
Mai trebuie verificata si starea arterelor, sa nu fi aparut arterita intre timp (pulsul popliteu prezent exclude ischemia).
Daca merge cu ajutorul unei proteze, se poate ca pielea sa fie direct pe os si sa faca escare, o alta cauza, sau poate proteza sa nu mai fie potrivita si sa fie nevoie de ajustarea cupei.
Betadina arde si impiedica granularea si cicatrizarea, fiind toxica, iar betametazona din diprogenta subtiaza pielea si impiedica vindecarea si scade rezistenta locala la infectii.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Dan Paul
Time to create page: 0.170 seconds