Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Gangrena degete picior sting

Gangrena degete picior sting 13 Mai 2012 00:15 #2010

  • StefanC
  • StefanC's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
Tatal meu in virsta de 73 ani este diagnosticat cu gangrena la piciorul sting ,a inceput cu doua degete inegrite dupa care pe parcusul a 3 luni s-a extins la intreaga zona inferioara a piciorului sting , iar in ultimele doua saptamini se elimina un lichid urit mirositor . Problema cea mai mare este ca refuza categoric internarea in spital , sotia fiind nevoita sa panseze zona respectiva din doua in doua zile . Rugamintea mea este de a ma lamuri la ce riscuri se expune sotia si care sunt conditiile in care se poate efectua acest pansaj . Mentionez ca in ultima luna tatal a mincat foarte putin , iar de doua zile bea foarte putina apa si nu se mai poate misca deloc .
Cu multumiri,
StefanC
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Gangrena degete picior sting 23 Mai 2012 20:23 #2025

Daca se spala insistent cu sapun, inainte si dupa manevrele de pansament si mai ia manusi, cu ajutor din partea cuiva ca toate deseurile de la pansament sa fie colectate in pungi menajere de unica folosinta, riscurile sunt minore. Oricum, microbii din plaga sunt aceeiasi cu cei de pe pielea pacientului si contaminare exista oricate masuri de precautie s-ar lua.
Sa aplice comprese imbibate cu betadina pe toata zona gangrenata si apoi izolarea cu ajutorul unui sac menajer.
Exista detergenti ecologici extrem de eficienti actual, care se pulverizeaza pe toate obiectele atinse de pacient, inclusiv pe obiectele de lenjerie, care omoara chiar si pocianicul in 15 minute de la pulverizare, fara sa fie toxici pentru organism. Daca doriti va spun sursa de aprovizionare.
Epilogul este aproape: fie durerea il razbeste si paientul va cere sa fie dus la spital pentru amputatie, fie familia nu mai suporta mirosul si il duce cu forta la spital, fie septicemia ucide in final pacientul.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Gangrena degete picior sting 01 Iun 2012 22:27 #2082

  • anairaM
  • anairaM's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
Buna ziua,
am citit cu mare atentie cele scrise mai sus si am si eu o situatie similara la persoane apropiate mie. Intrebarea mea este,daca pacientul nu este constient de cele ce se intampla cu el, nu poate fi tratat fortat?
Exista modalitatea de a fi operat de urgenta fara acordul lui? Daca da, va rog sa ne ajutati cu un sfat unde si ce sa facem. Mentionez ca este vorba de o arterita care s-a complicat cu gangrena umeda. S-au amputat 2 degete la picior dar fara succes. Acum supureaza toata laba piciorului.
Multumesc mult.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Gangrena degete picior sting 03 Iun 2012 19:13 #2097

Fara acordul pacientului nu se poate interveni medical decat in urmatoarele conditii:
-pacientul este inconstient si nu ai in preajma nici un apartinator care sa-ti dea acordul sau nu ai timp sa astepti pana vin apartinatorii;
-pacient care nu are capacitatea de discernamant si ai documente cu privire la aceasta incapacitate.

Pacientul refuza sa mearga la spital?
Puteti sa evitati sa-i spuneti ca va urma amputarea degetelor cu gangrena si ca mergeti la spital pentru tratament. Tratamentul va evita ampuytarea coapsei si moartea prin septicemie.

Daca pacientul nu stie ce vorbeste, puteti sa-l duceti cu mijloace personale la spital sau cu ambulanta si odata ajunsi acolo, primul consult sa fie psihiatric, care sa certifice lipsa de discernamant a pacientului si apoi aveti libertatea sa va dati acordul fata de tratamentul care vi se va propune si internarea preferabil la un compartiment de chirurgie vasculara.

In situatia in care considerati utile informatiile din acest site, il puteti sprijini printr-un vot la concursul la care participa, prin accesarea link-ului:
gala2012.cmr.ro/
Mergeti pe pagina din link in jos, pe coloana din stg., pana la categoria bloguri.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 03 Iun 2012 19:15 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Dan Paul
Time to create page: 0.164 seconds