Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Valva cardiaca mecanica si hernie disc

Valva cardiaca mecanica si hernie disc 24 Oct 2010 10:07 #421

  • Dinca
  • Dinca's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 9
Buna dim, sint pt prima data aici si nu stiu deloc cum se procedeaza, mii de scz daca intru aiurea. As vrea daca se poate sa ma ajautati si pe my,sa va spun istoricul meu medical... In 2002 am suferit o opeartie pe cord, valva stenoza mitrala sorin bicarbon nr 29, am iesit cu fibrilatii si insuficienta cardiaca, cecea ce le am si azi, in 2007 o operatie cu eventratie care implica si o plasa, in 2008 un accident cascular ischemic...Cam asta este istoricul meu medical in mare. De 5 ani am facut o lombosciatica care acum a devenit o dubla hernie de disc L5 - S1 si care ma omoara cu zile.... Am fost la dri si mi-au spus ca nu prea se baga din cauza operatiei si accidentului vasc (tin sa mentionez ca iau anticoagulante, sintrom).Sint in evidenta acum chiar la Poloclinica Bioteramed, la care am inteles ca sinteti si dvs. Eu sint la dna dr Raluca Tugui, mi-a facut un set de sedinte cu fizioterapie si tratement de o luna cu: mydocalm, movalis, milgama, solphadine si carbamezapina care astea doua nu le-am suportat, le vomam.... Inainte am mai luat tot la recomandrea d-lor dri: celebrex, cabaran, si multe altele care sincer nu mai imi aduc aminte....Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati pt ca am dureri groaznine, atunci cind stau in picioare sau merg... Multumesc mult!
Ultima editare: 24 Oct 2010 10:15 by Dr. Cacovean Adrian. Motiv: Titlu corespunzator
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Valva cardiaca mecanica si hernie disc 24 Oct 2010 10:35 #422

Buna dimineata,

Tratamentul anticoagulant nu poate fi intrerupt nici o clipa in astfel de situatii, atat pentru protejarea valvei cardiace de tromboza cat si pentru protejarea atriului de formare de cheaguri in cadrul fibrilatiei atriale.

Daca herniile de disc au indicatie chirurgicala, acest fapt rezultand din constatarile RMN (rezonanta magnetica nucleara) sau macar CT (computertomografice), RMN putand fi contraindicat din cauza materialului valvei, aceasta o spune un neurochirurg dupa ce va consulta si se uita la imaginile CT.

Daca aveti indicatie de interventie neurochirurgicala pentru HDL, este nevoie de conversie a anticoagularii pe o heparina fractionata perioperator, urmata dupa o zi doua de la interventia neurochirurgicala de reconversia la anticoagularea orala cu sintrom.

Managementul perioperator pentru o alta interventie chirurgicala la un pacient cu dispozitiv intracardiac care necesita anticoagulare permanenta este un lucru delicat si cel mai bine il face un chirurg cardiovascular sau un cardiolog cu experienta pe sectie de chirurgie cardiaca.

Destul de greu sa gasiti neurochirurg si chirurg cardiovascular in acelasi spital.

Pana una alta, putem aplica o metoda foarte eficienta si poate chiar scapa de dureri si daca nu mai are parestezii, nici deficit motor, atunci nu mai este nevoie de interventie neurochirurgicala pentru hernia de disc (HDL).

Nu avem nici o contraindicatie sa facem niste injectii cu remedii homeopate in puncte de acupunctura, cu intepaturi strict subcutanate, cu ac de insulina. Injectiile subcutanate nu sunt contraindicate la un pacient in tratament anticoagulant.

Facem asa: va programati la o consultatie la Bioterramed si vedem ce este de facut. Sa va retineti o ora pentru consultatie, in caz ca facem prima sedinta de homeomezoterapie sa am timp de compresie si sa adaptez tehnica la cazul dv. O sa ne bazam mai mult pe efectul homeopatiei in acest caz si mai putin pe acupunctura, punctele de acupunctura nu le voi atinge si in profunzime pe toate, scapam de dureri si poate de operatie.

Intre timp, consultam si un neurochirurg bun si daca nu reusim cu homeomezoterapia, vedem cum facem cu operatia de HDL si unde o facem.

O varianta ar fi la Valcea, unde am coleg un neurochirurg bun in care am incredere, doctorul Marinoaica Mihail si atunci ma pot ocupa de managementul perioperator al anticoagularii personal.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 24 Oct 2010 10:38 by Dr. Cacovean Adrian. Motiv: gramatica
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Valva cardiaca mecanica si hernie disc 24 Oct 2010 12:02 #424

  • Dinca
  • Dinca's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 9
Va multumesc mult, miine am sa sun la policlinica sa ma programez. Am CT facut, pt ca RMN nu am voie. Multumesc ca mi-ati raspuns, nu ma asteptam sa-mi raspundeti asa repede. Va multumesc din suflet si va rog sa ma ajutati ca simt ca nu mai pot...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Dan Paul
Time to create page: 0.163 seconds