Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: operatie varice

operatie varice 18 Ian 2011 11:51 #630

  • kornel
  • kornel's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 7
Care sunt medodele de operatie a varicelor dezavantaje si avantaje si perioada de recuperare 9(adica cand pot reveni la serviciu).Multumesc anticipat
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:operatie varice 18 Ian 2011 20:47 #633

1. Operaţia clasică de varice (procedeul Babcock modificat): crosectomie (safenă internă, safenă externă) cu ligatura colateralelor (întreruperea joncţiunii safenofemurale sau safenopoplitee) + strippingul safenei interne (mare) sau strippingul safenei externe (mică) + întreruperea subfascială a perforantelor gambiere si crurale (identificate ecografic Doppler si/sau intraoperator prin metoda proprie) + inserţii sclerozante de catgut în teritoriul safen intern şi extern.
2. Sclerozari endoluminale cu laser sau radiofrecventa.
3. Sclerozari prin injectari de agenti iritanti in varice, cu variantele cu spuma, cu sau fara ghidaj (ecografic sau prin iluminiscenta).
4. Sclerozari transdermice cu laser sau radiofrecventa.
5. Sclerozari prin aburi.
6. Procedee istorice si asa zisele "minuni" actuale, care vor deveni toate istorice.

In realitate orice tratament radical al varicelor ar trebui sa aibe drept obiective smulgerea radacinilor si disparitia a ce se vede in suprafata (trunchiurile principale, ramurici si frunze)) fie prin extractie, fie prin intreruperi, fie prin sclerozare.

Diferentele sunt de cost, siguranta, prevenirea recidivelor, durata a spitalizarii, recuperarii si suferinta intraoperatorie si postoperatorie imediata si pe termen lung.

Dupa laser endovenos se poate relua serviciul din ziua urmatoare operatiei. Dupa operatia clasica se reia activitatea intr-un interval cuprins intre cateva zile postoperator si 2-3 saptamani.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 18 Ian 2011 20:48 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Dan Paul
Time to create page: 0.155 seconds