Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Interpretare Doppler membre inferioare

Interpretare Doppler membre inferioare 05 Aug 2011 12:53 #1139

 • mihaela
 • mihaela's Avatar
 • Deconectat
 • New Member
 • Posts: 1
Buna ziua,
Tatal meu sufera de arterita obliteranta st II-III descoperita anul trecut ,a urmat tratament cu vasaprostan 2 cure si aceasta este ultima ecografie dopler efecuata la fundeni in luna iunie 2011:
Membru drept-ateromatoza difuza femuro-poplitee ,ocluzie scurta la iesirea din hunter,artera poplitee este permeabila cu semnul Dopller demodulat ,unda monofazica hiperemica cu viteza sistolica 30-40 cm/sec.
Trunchiurile gambiere sunt permeabile cu semnul doppler demodulat (unda monofazica hiperemica) cu viteze sistolice de 20 cm/sec.
Membru stang-ateromatoza difuza femuro-poplitee, ocluzie de AFS de la iesirea din hunter ,ocluzie de artera poplitee si prin circulatia colaterala se incarca trunchiurile gambiere.
Toate 3 sunt permeabile cu semnul doppler demodulat cu viteze sistolice in jur de 20-25 cm/sec.
In prezent urmeaza tratament cu pentoxifilin,vessel due,plavix,crestor,durerea apare la muschi dupa 300 de metri si senzatia de amorteala la nivelul talpii apare la un km.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat medical,daca este necesara operatia de bypass in acest momnet.
Multumesc frumos,
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Interpretare Doppler membre inferioare 08 Aug 2011 15:09 #1160

Buna ziua,


Ecografia Doppler arteriala arata ca se poate face bypass la ambele membre inferioare.
Stadializarea clinica actuala (IIA, cu indice de mars aproximativ 1 km) ne face sa rasuflam usurati, in acest stadiu nefiind necesar bypass.
Continuati tratamentul actual fara intrerupere si exercitiul de mers toata viata si se poate sa nu fie nevoie de nici o interventie de revascularizare cat traiti.

Toate cele bune,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Interpretare Doppler membre inferioare 29 Aug 2011 13:35 #1275

 • liliana
 • liliana's Avatar
 • Deconectat
 • New Member
 • Posts: 1
Buna ziua, va rog daca puteti sa ma indrumati ce sa fac?
Mama mea are din 2007 ARTERIOPATIE CRONICA OBLITERANTA membre inferioare, pentru acest diagnostic a facut :

- 2 angioplastii de la ombilic si anghinar
-2 baipasuri de la ombilic pana jos la glezna
Dupa prima angioplastie a facut neuropatie la laba piciorului drept .
Cand am cfrezut ca va fi bine s-au infundat din nou , picioarele sunt de la genunchi in jos albe si reci . A fost operata la s;pitalul judetean TIMISOARA , de acolo au s;pus ca nu se mai poate face nimic ( cand nu mai suporta durerea sa mearga sa ii taie picioarele ) Ce ma sfatuiti sa fac ca sa mai pot salva ceva. Poate de aceea i-au spus ca nu se mai poate face nimiic deoarece este singura, are 58 ani si o pensie de 500 ron. Fiind mama mea poate nu pot sa accept unele situatii. Va rog un sfat.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Interpretare Doppler membre inferioare 12 Sep 2011 18:57 #1300

Buna ziua,

Mii de scuze pentru intarzierea raspunsului.
Sper ca vine in timp util.
Toate datele postate nu sunt suficiente pentru a face o indrumare. Cate operatiii de revasularizare sau endoscopice de desfundare are mama dv. nu are relevanta.
Nu are relevanta nici arteriografia sau ecografia doppler pentru salvarea piciorului.
Durerile de repaus, raceala si aspectul "alb" iar nu au relevanta.
Importanta este balanta corecta intre ce s-a facut terapeutic, starea clinica si rezervele terapeutice.
De netrecut este gangrena instalata, adica moartea piciorului, peste care chiar nu se mai poate face nimic.
Ar chiar trebui sa vad pacienta, sa am toate datele si sa inteleg cazul.
Asta nu se poate face pe site si implica ceva costuri de deplasare si apoi tratamente cu medicamente care unele se compenseaza, altele se cumpara direct de pacient.
Nu sunt vrajitor si lucrez cu medicamente, uneori pun mana pe bisturiu, alteori pe ace, alteori pe injectii alteori pun parul pe pacient.
Invingerea arteritei presupune destul de des in stadii avansate, asociate cu neuropatia diabetica si alte treburi neglijate, costuri si plati. In cabinetele unde consult pacientii nu-mi cresc medicamente pe pereti sau prin sertare si scriu retete in care prescriu medicamente care trebuie cumparate uneori direct de pacient. Unii pacienti se blocheaza la conversatia asta si raman in ea, mirati ca nu fac minuni. Alti pacienti nu se blocheaza aici, isi cumpara medicamentele si fac tot ce le spun si scapa cu picioare.
Cred ca cei de la Timisoara au fost eleganti si au spus frumos ceva ce spun inca de la preluarea pacientului: spitalul nu are medicamente, banii de sanatate fiind luati in turism de Udrea. Daca pacientul vrea sa scape cu picior, isi cumpara tot ce lipseste spitalului si fac exact cum recomand. Am sistem cum sa ocolim piedicile si sa beneficieze pacientii si o procedura pe care nu o expun acum.
Daca treceti de conversatia cu singuratatea mamei dv. si cu valoarea pensiei (nu este singura, a fost singura la Tomisoara) si chiar intelegeti ca spitalul a ajuns sa functioneze prin contributia pacientilor si sanatatea nu este asigurata doar de sistemul sanitar, pacientii si apartinatorii trebuind sa particip si sa moaie posmagii, atunci putem trece la conversatia urmatoare si sa ne concentram pe cel mai important aspect: piciorul este viu sau mort si daca este viu ce putem face in plus fata de ce s-a facut pana acum ca sa scapam cu picior.

Toate cele bune,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Interpretare Doppler membre inferioare 15 Dec 2014 15:03 #3100

 • D-lui Doctor Cacoveanu
 • D-lui Doctor Cacoveanu's Avatar
Buna ziua D-le Doctor
diagnostic-insuficienta venoasa cr,arterita membrele inferioare,discopatie lombara cu sciatica,in timpul mesului ma durea gamba piciorului drept la o ditanta de 300m,in urma tratamentului parcurg o distanta mai mare,am avut in urma cu multi ani si un accident de masina si am avut piciorul sting in ghips o perioada de 2 luni,dupa care in fiecare an am efectuat fizoterapie,dar in zadar,Am mers la spitalul S.R.I de la Balotesti si in urma consulatiei am facut tratament cu pentoxififina,aspender si tritace,la eco doppler din scrisoarea medicala cu scris erogrific a reiesit-boala ocluzima infraiogleimala bilaterala iscchemina critica st.al II A .ECO Doppler arterial sub inf.Dr.AFC,AFC cu fluent trifazic.AFS cu calcifieri imp.cu alcuza de aproxim.70-80 in Hunter cu viteze Doppler cu art cert poplefu cu vit.40 cm/s,Stg.Fluent Doppler trifazic la nivelul art AFC,AFP si AFC in Hunter cu stenoza apromax.30-40 la nivelul afs,art poplifci si tr.gamb permntabile.Recomandari.STOP FUMAT trat,cu ASPENDER,PENTOXIFILINA,TRITACE control la 6 luni.Mentionez ca mai am si alte boli asociate ca ; hipertensiune arteiala,varici la piciorul sting,insuficienta cardiatica,hemoroizi.
In speranta unui raspuns in limita timpului dvs.va multumesc frumos si va doresc Sarbatoti fericite.Cu respect Vlad
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.391 seconds