Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: infarct miocardic

infarct miocardic 16 Mar 2010 18:34 #14

  • Alexia
  • Alexia's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
Mama mea a suferit in urma cu doi ani un infarct mocardic.Dupa interventiile de urgenta de la spitalul de urgenta ,a fost trimisa la Bucuresti unde i s-a facut o angioplastie coronariana .
In cazul ei, o astfel de ecografie doppler vasculara este folositoare pentru prevenirea unui alt infarct? Daca da , trebuie sa mai faca alte teste sau analize inainte sa se prezinte pentru ecografia doppler vasculara?
Multumesc!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:infarct miocardic 16 Mar 2010 23:48 #15

Ecografia Doppler vasculara este o metoda de a vedea ce este cu vasele de sange (artere sau vene), este un test sa-i spunem asa, imagistic (de vizualizare) a conductelor prin care circula sangele si aduce si ceva date despre cum curge sangele prin vase.
Ecografia are rol diagnostic si nu terapeutic. Poti face sute de ecografii, chiar la cei mai tari ecografisti, prin asta nu previi nici nu tratezi o boala. Poti in schimb sa stii exact ce se intampla si apoi sa iei masuri.
Cu privire la arterele coronare (acelea care atunci cand se infunda te alegi cu infarct si destul de des mori cand se intampla asta). La cursul de ecografie nu am invatat (poate nu retin bine eu) despre investigarea arterelor coronare prin aceasta metoda.
Pe la expozitii de aparatura medicala, am vazut si ecografe performante (si nu le-am vazut pe cele mai tari), care dadeau imagini tridimensionale in timp real) in care am vazut imagini dinamice cu valve cardiace si in care parca (asa imi amintesc) se vedeau si ceva portiuni din arterele coronare.
Se poate ca in viitor sa fie accesibile si astfel de aparate performante prin care sa vezi exact starea circulatiei in arterele inimii (arterele coronare).
Pana una alta, ecografia Doppler vasculara se adreseaza altor vase decat cele ale inimii (coronare) si uneori este destul de greu sa pui un diagnostic clar chiar la artere sau vene si inca mai este nevoie de arteriografie, coronarografie, flebografie, angiografie RMN sau CT.
Tot ce trebuie sa faca mama dv. este sa se tina de medicii cardiologi care au facut dezobstructia (angioplastia) si sa faca exact ce i se recomanda de acolo. Se mai duce si la medicul de familie si cardiologul curant de la spitalul teritorial.
In cazul in care mai exista si alte afectiuni vasculare, poate apela la ecografia Doppler vasculara daca medicul curant o cere sau in cazul meu, medic primar chirurgie vasculara si specialist chirurgie cardiovasculara, cu competenta in ecografia Doppler vasculara, cere un consult si ii spun exact pe ce sa isi dea banii. Azi nici unul dintre pacientii veniti pentru ecografie Doppler vasculara la cabinetul privat nu a avut nevoie de ecografie Doppler si nu le-am luat banii aiurea, pentru o ecografie inutila.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.175 seconds