Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: accident vascular ?

accident vascular ? 26 Mar 2012 22:14 #1960

buna seara domnule doctor .
Azi dimineata sotul meu se pare ca a facut un fel de pareza la mana dreapta.Zic si eu pareza ca nu prea inteleg ce poate fi .Nu i mai asculta comenzile ,nu poate strange pumnul ,nu poate intinde palma ,nu poate tine pixul in mana,a avut un fel de amorteli la ea ,dar apoi nu a mai simtit nimic ,nici un fel de durere .A mers la medic de familia , apoi neurolog apoi reumatolog ,ia dat ketoprofen,poentoxi retro si milgama injectabil .Reumatologul a zis sa mearga dupa masa sa faca si ceva procefuri la cabinetul lui particular ,nu a mai reusit sa e duca azi. E poibil sa fie accedent vascular sau altceva ? Unde sau la ce specialitate ar trebui sa se adreseze pt un diagnostic corect ? va multumesc .
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:accident vascular ? 26 Mar 2012 22:40 #1961

AVC (accident vascular cerebral) daca simptomele sunt date de hemoragie sau infarct cerebral si tin peste 24 de ore. Sub 24 de ore, este AIT (atac ischemic cerebral). Diagnosticul diferential il fac in situatia de fata fata de gandul dumneavoastra la AVC, care nu este totuna cu gandul unui medic. Poate fi o criza hipertensiva cu creier umflat (edem cerebral) si simptome in zona slaba a arterelor cerebrale; poate fi de cauza radiculara vertebrala (spondiloza cervicala sau tasarea vertebrala sau hernia de disc cervicala, metastaza vertebrala cervicala, tumorile din regiunea nucala si vertebrala si intracanalara vertebrala cervicala, cu radiculalgii), "sciatica" de la gat, care merge nu pe picior, ci unde merg nervii plexului brahial in cazul de fata, uneori chiar pe cap.
Este destul de dificil sa pui un dg. doar pe ce spune altcineva despre suferinta altuia.
Daca era o consultatie reala, cu siguranta m-as fi prins ce este sau macar ce investigatii sunt necesare. Foarte probabil s-ar fi plecat fara aceasta durere din cabinetul meu.
Dar asa am scris o mica introducere la un tratat de diagnostic diferential al nevralgiilor si parezelor de membru superior.
In practica, pentru un medic avizat, problema este mult mai simpla decat in tratate. Specialitatea este neurologie sau neurochirurgie, mai ales pentru diagnoisticul pozitiv si diferential, dar poate fi si chirurgie vasculara sau cardiologie, sau interne sau reumatologie daca este numai spondiloza cervicala. Medicul de familie ar trebui sa stie unde sa va indrume initial. Oriunde ati ajunge initial, algoritmii ar trebui sa va aduca la specialistul potrivit. Neurologul ar trebui sa se prinda ca este spondiloza cervicala sau AVC sau orice ar fi sau hipertensiune la baza si oricare dintre specialistii enumerati ar trebui sa va indrume la specialitatea de care apartineti. Mai rar sa gasiti un medic care sa va puna dg. complet si sa va si rezolve in intregime problema.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:accident vascular ? 26 Mar 2012 22:52 #1962

Intr un consult de 5 minute ,neurologul care ii da PENTOXI RETRO ,KETOPROFEN SI MILGAMA , credeti ca s a prins ce are ?
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.153 seconds