Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Acupunctura - energie sau sistem nervos

Acupunctura - energie sau sistem nervos 21 Feb 2014 14:47 #3026

  • Emanuela
  • Emanuela's Avatar
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, principiile in baza carora folositi acupucntura sunt bazate pe linii energetice sau trasee nervoase?
Va intreb acest lucru intrucat , in ortodoxie cel putin, tehniciile ce implica anumite credinte in alte energii afara de Dumnezeu nu sunt imbratisate. Pe de alta parte dumneavoastra sunteti si medic si poate aveti o alta perspectiva asupra acestui lucru.

Va multumesc
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Acupunctura - energie sau sistem nervos 22 Feb 2014 09:38 #3027

Dumnezeu nu a montat in om linii energetice credincioase sau pacatoase, la fel cum omul nu se naste cu Dracul montat in el.
Omul este energie si materie in acelasi timp.
Electrocardiograma este expresia uneu activitati electrice de la suprafata celulelor inimii si nu se plange nimeni ca este pacat sa iti faci o electrocardiografie sau sa aplici un soc electric ca sa scoti un om din stop cardiac sau o alta tulburare de ritm. Activitatea creierului, la fel, se poate evalua, prin electroencefalografie, iar a muschilor si nerbilor, prin electromiografie.
In cazul meridianelor de acupunctura, acestea se pot chiar forografia astazi, prin tehnici speciale si sursa acestei energii electrice are substrat microcurentii intracelulari din mitrocondrie, respectiv lantul transportor de electroni.
Suma acestor microcurenti din toate celulele corpului se reflecta pe suprafata corpului sub forma meridianelor si punctelor de acupunctura.
Cand medicul inteapa un punct, in fapt restabileste functia organului corespunzator punctului in care este blocajul, lipsa sau excesul de energie.
De exemplu, cand meridianul vezicii urinare este in deficit, zona corespunzatoare pe suprafata nu apara omul de frigul care intra prin picioare si ajunge fie la coloana lombara si da o sciatica, fie o cistita, infectie urinara, fie in alte zone.
Ortodoxia nu are ce sa imbratiseze sau nu o metoda de tratament.
Medicina este una, la fel cum religia este una.
Am destui preoti si chiar inalti prelati care au bebeficiat de acupunctura, fara sa li se para ceva necurat in asta.
Atitudinile de respingere fata de acupunctura, dar si fata de homeopatie, vin nu din partea institutiei bisericesti, ci din partea unor preoti sau credinciosi care nu stau prea bine cu mintea, cu capul si nu este nici o problema cand te rezumi doar la tine, nebunia este cand vrei sa-i bagi pe toti in nebunia ta si sa nu mai beneficieze nimeni de un tratament eficient.
Medicina clasica, homeopatia, acupunctura, medicina ayurvedica, toate sunt sisteme medicale eficiente si actual nu mai exista diferente intre ele, s-a gasit un limbaj comun intre ele prin medicina reglarii fiziologice. Stiinta poate explica mecanismele de actiune ale tuturor tipurilor de medicina actuale.
In plus, pot fi aplicate simultan, in interesul pacientului si a sanatatii acestuia.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Acupunctura - energie sau sistem nervos 23 Feb 2014 22:27 #3030

  • Emanuela
  • Emanuela's Avatar
Multumesc pentru raspunsul detaliat.
Recunosc ca am gasit printre argumentele dumneavoastra o parte din gandurile mele.
Pe de alta parte daca luam in calcul originle unor astfel de practici (ma rezum aici la acupunctura si homeopatie) lucrurile se complica. Avand in vedere ca zilele de inceput ale lor au fost create de niste oameni in baza unor principii care sunt departe de ortodoxie, ba chiar potrivinice pe fata, pare a nu fi atat de deplasata intrebarea daca ele sunt ok sau nu. Daca mergem mai departe putem ajunge si la ansa, insa aici cred ca raspunsul este mai clar.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Acupunctura - energie sau sistem nervos 24 Feb 2014 23:04 #3031

Acupunctura este si actiunea pe camp energetic si actiunea asupra sistemului nervos si asupra intregilor organe si functii, sisteme ale corpului.
Scrisul a fost inventat de chinezi.
Asa spune istoria.
Nu am auzit pe nimeni ca utilizarea scrisului ar fi neortodoxa sau necatolica. Toti scriu, inclusiv prelatii, imbratisand ceva ce apartine unei culturi si religii straine de ortodoxie.
Se pare ca insusi Mantuitorul stia sa scrie si daca Mantuitorul a utilizat scrisul sau macar a citit Scripturile, dupa logica asta, scrisul, inventat de chinezi nu este ceva rau sau impotriva Lui Dumnezeu, atunci nici acupunctura inventata de chinezi, nu este impotriva Lui Dumnezeu.
In inventarea curentului electric, care actioneaza mai toate dispozitivele casnice, industriale, agricole, au fost pe linie de descoperiri multi masoni, deci conform logicii, ar trebui sa nu fie imbratisat curentul electric.
Pai atunci toti care au astfel de logica, stramba, ar trebui sa nu se mai urce in nimic care functioneaza pe baza de curent, sa treaca din nou la lumanare, sa mearga pe jos sau sa nu se suie in lift.
Unul a spus ca Pamantul este rotund, un fizician, Galileo Galilei.
Biserica l-a condamnat la moarte si abia undeva dupa cam 400 ani, condamnarea la moarte a fost anulata si Biserica si-a recunoscut greseala.
Intre timp capetele bisericesti au umblat cu capul patrat, in timp ce Pamantul era rotund si s-a rotit in acest timp in jurul Soarelui.
Tot asa se gasesc capete patrate si azi, care ar vrea sa faca patrat capul tuturor oamenilor, fara sa poata iesi din ingustimea mintii lor si sa poata vedea adevarul si lumina.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Acupunctura - energie sau sistem nervos 25 Feb 2014 21:47 #3032

Inca un raspuns: acupunctura exista inainte de a exista Biserica, cu cateva mii de ani inainte.
Chinezii mai aplicau si fitoterapia.
Bautul de ceai nu poate fi considerat obicei pagan.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

sindromul klippel weber 26 Feb 2014 00:03 #3033

  • danat
  • danat's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 2
Buna seara ma scuzati ca nu am scris unde trebuie.am un baietel de un an nascut cu sindromul klippel weber treunaunay.nu stiu unde sa ma mai duc cu el am fost si la budimex si la grigore alexandrescu dar nu am rezolvat nimic.va rog frumos ajutati-ma!!!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.162 seconds