Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: artroza avansata genunchi

artroza avansata genunchi 05 Mai 2010 04:29 #73

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
Buna seara,


De cativa ani am dureri mari la genuchiul drept. Am facut tratament cu arcosia si cu artrostop si o vreme parca m-au lasat durerile. De un an durerile sunt tot mai mari si doctorul ortoped mi-a spus ca sa ma pregatesc de protezare.
Ma poate scapa de operatia de protezare acupunctura?
Va rog mult daca puteti sa imi raspundeti si sa ma indrumati.

Va multumesc
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:artroza avansata genunchi 05 Mai 2010 05:22 #75

Buna ziua (seara),


Arcoxia (nu arcosia) este numele corect. Este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) si inhiba selectiv ciclooxigenaza 2 (COX-2). Substanta activa este etoricoxib si efectul antiinflamator se datoreaza inhibitiei sintezei de prostaglandine proinflamatorii pe calea acestei enzime inhibate. Reduce durerea si inflamatia. Are o serie de efecte adverse si implica prudenta la administrare in anumite conditii (vedeti prospectele).

Artrostop este un medicament pe care l-am prescris destul de mult. Nu am avut pacienti care sa vina sa spuna o imbunatatire evidenta dupa perioade chiar indelungate de tratament cu artrostop (chiar plus).

Inflamatia cronica care o aveti, artrita genunchiului, gonartroza, este un raspuns al organismului fata de ceva ce se intampla acolo la nivelul genunchiului. Poate fi o degenerescenta (scadere a vitalitatii si proceselor de refacere a articulatiei, o imbatranire a articulatiei), poate fi o reactie imuna fata de ceva ce se aduna acolo sau o reactie la distanta fata de un proces infectios la distanta etc. sau o combinatie intre acestea (de obicei se aduna mai multe).

Acupunctura deblocheaza curgerea libera a energiei si are efect trofic, revitalizant, circulator, metabolic, reglator, antiinflamator, regenerator.

Uneori face aceasta singura, alteori se ajuta de ceva plante sau regim, alteori de homeopatie.

De protezare se poate scapa, depinde cata libertate de miscare a ramas in articulatie, mai ales cea dictata mecanic. O articulatie sudata, nu mai prea sunt sperante de rezolvare prin mijloace nechirurgicale si protezarea articulatiei (balamaua de fier articulara) este o solutie. Daca articulatia nu este blocata mecanic complet (sudata), se poate incerca tratamentul acupunctural si se pot face imbunatatiri spectaculoase, cu deblocari articulare care permit miscari fara durere vreme indelungata si confort al miscarilor cat timp pacientul are nevoie de genunchi (cat traieste).

Mentiune: raspunsul este teoretic fata de o intrebare generala, chiar daca se refera la cazul dumneavoastra. In practica medicala este diferit fata de teorie si un raspuns particular pentru artroza dumneavoastra se va putea face dupa un consult amanuntit. Chiar daca cele spuse deriva din practica si experienta personala, conversatiile acestea nu fac decat sa stabileasca o comunicare dintre pacient si medic si sunt o parte importanta a procesului de vindecare.

Raspuns: puteti beneficia de acupunctura pentru gonartroza.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.259 seconds