Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Homeopatia - o terapie informationala sau demersu

Homeopatia - o terapie informationala sau demersu 24 Apr 2010 18:44 #39

Viata este un fenomen supramolecular celular , numai la scara micronilor este posibila o actiune eficienta asupra metabolismului si ereditatii. Organismul uman este un sistem ; un ansamblu de elemente in interactiune. Abordarea sistematica a omului il aseaza printre vertebrate , mamifere , primate , in timp ce abordarea sistemica il situeaza in clasele : sistem deschis cibernetic , antientropic , informational , etc. Ca si la alte sisteme vii : plante , animale si la om , celulele sint integrate consensual intr-o ierarhie , fiind diferentiate in tesuturi , ce se asambleaza in organe , organele se asambleaza in aparate si subsisteme functionale. Cea mai importanta caracteristica a persistentei si evolutiei materiei vii este legata de notiunea de informatie. Irimie si V. Sahleanu definesc informatia ca o reflectare a reflectarii , atragind atentia asupra paralelismului dintre triada informatie – substanta – energie si triada reflectare – materie – miscare . Putem astfel pune semnul egal intre cele 3 categorii : 1. informatie = reflectare 2. substanta = materie 3. energie = miscare Aceste elemente de baza permit o intelegere usoara a elementelor fundamentale ce guverneaza universul. Aici este posibila sesizarea diferentelor de actiune : 1.a medicamentului alopatic ( chimic ) ce actioneaza asupra substantei ( materiei ) producind modulari metabolice deci asupra energiei ( miscare in sens metabolic ) ; 2. a medicamentul homeopatic actioneaza indirect prin intermdiul sistemului senzorial gustativ ( papilele limbii ) asupra receptorilor neuronali situati si interconectati in diverse zone ale creierului ( hipotalamus , talamus , sistem limbic , etc ) care la rindul lor produc si descarca amine biogene de tipul neurotransmitatorilor eficienti in periferie pe sisteme si organe de exemplu Belladona in dilutii joase C 5 , C 7 scade in circa 40 – 60 minute tensiunea arteriala la hipertensivi cu cel putin 20 mmHg , reducind simultan si edemul cerebral consecutiv proceselor de vasodilatatie si staza cerebrala. In cazul unei insolatii medicamentul homeopatic Glonoinum amelioreaza simptomele pina la disparitie in circa 10 – 15 minute. Aceste determinari clinice asupra timpului de actiune , ca si altele , le-am efectuat atit pe pacienti cit si personal.
Mai mult aici :
Acupunctura si homeopatie forum
orchids.jpg
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Homeopatia, o cale de vindecare pentru toti 28 Apr 2010 04:45 #42

Sunt foarte multe feluri prin care poate fi explicata modalitatea prin care remediul homeopat determina raspunsul de vindecare.
Foarte frumoasa prezentare si adevarata facuta de dr.Ioan Dumitrescu, un medic initiat in multe domenii medicale.

Desi discutiile acestea nu sunt pentru cei initiati in ale homeopatiei si nici nu vor atrage mai multi adepti (medici sau pacienti), indaratul lor se dezvaluie un sens, o preocupare pentru a gasi un fundament pentru ceea ce observam zilnic, practicam si pentru rezultatele pe care le obtinem. Le vom avea in continuare deschis, pentru cine doreste sa le citeasca si pentru cei care vor ajunge sa isi puna intrebari in acest domeniu.

Noi stim deja ce este homeopatia din experienta practica. Homeopatia este in primul rand o arta a videcarii prin fortele proprii ale organismului, stimulate, invatate, pornite pe panta buna, armonizate spre a face calea inversa, de la boala la sanatate.

Intre noi, medicii homeopati, discutam despre remedii de constitutie, remedi ale diatezelor, remedii acute, simptome cheie, drenaj etc. plus reactii ale pacientilor si interpretarea lor, asa cum vorbesc chirurgii despre taieturi, anatomie etc., farmcologii despre efecte principale, terapeutice, doze, mod de administrare etc.

Nu avem de convins pe nimeni de nimic si am deschis rubrica aceasta pe site ca pe o usa, fereastra pentru a lasa calea libera oricui doreste sa intre. De altfel, intregul site este construit pentru a crea punti intre toate mijloacele de vindecare existente si a sparge zidurile pe care oamenii (medicii) le pun intre toate metodele de tratament existente la ora actuala.

Rubrica este noua pe site si este deschisa tuturor, medici si pacienti, pentru orice fel de intrebare sau comentariu legate de homeopatie.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.202 seconds