Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: pareri despre spitalul din ramnicu valcea

pareri despre spitalul din ramnicu valcea 23 Mai 2010 15:16 #138

  • nastase
  • nastase's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 5
buna ziua,
ma numesc eugenia sunt din bucuresti si as dori sa va spun cateva pareri despre spitalul din ramnicu valcea .
in acest spital femeile stau in acelasi salon cu barbatii ceea ce nu este normal ,nu exista un salon aseptic pt bolnavi iar saloanelor ar trebui sa li se aduca imbunatatiri.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:pareri despre spitalul din ramnicu valcea 23 Mai 2010 17:34 #141

Momentan situatia este asa.
Cu doua saloane, cu pacienti barbati si femei, septici si aseptici, nu ai cum sa faci izolarea barbatilor de femei si a pacientilor septici de cei aseptici.
Septica ati venit si dv., cu doi microbi urati, Klabsiella pneumoniae si Pseudomonas Aeruginosa (piocianic). Probabil acum nu-i mai aveti, in urma tratamentului (ne va spune secretia noua din plaga). Nu am chiar corectat operatia anterioara, am excizat tesuturile infectate si necrozate si am rezecat oasele expuse (bonturi de metatarsiene) din plaga.
Granularea, disparitia durerilor, sangerarea din bont, disparitia edemului si revenirea la normal a culorii tegumentelor se datoreaza tratamentului local si general in care am adaugat tehnicilor alopate ortodoxe si de specialitate chirurgie vasculara, plastica si de tratament modern al plagilor, elemente complementare si alternative fara de care poate nu castigam lupta.
Conducerea spitalului stie situatia. Am mentionat-o in nenumarate randuri. Absurdul este ca spitalul are paturi goale si saloane de septici. Exista mai nou si un ordin al ministruului sanatatii ca atunci cand o sectie sau compartiment are doi pacienti intr-un pat sa se foloseasca paturile libere ale sectiei goale vecina.
Nu exista nici un conflict personal sau interuman. Este lupta chirurgiei generale pentru a mentine numarul de paturi si teama ca sa nu mai luam paturi. Treaba se repeta si nu se va termina decat cand chirurgia vasculara si neurochirurgia nu va avea un numar de paturi conform patologiei si nevoilor pacientilor de a fi tratati de specialist.
Aceleasi probleme au fost si cand din chirurgie s-a desprins neurochirurgia, ortopedia, urologia, chirurgia plastica. Au renuntat cu greu la creier, oase, rinichi, acum renunta cu greu la taiatul de picioare.
Problema este generata de dimensionarea insuficienta a compartimentelor de chirurgie vasculara si distribuirea lor in sectii de chirurgie generala.
Chirurgia vasculara are loc langa cardiologie, asa cum cea generala langa interne.
O alta problema este generata de dezvoltarea chirurgiei vasculare si neurochirurgiei de catre un manager care nu intreaba specialistii deja prezenti care este planul dse dezvoltare si cum se face. Specialistul stie care este patologia, care sunt nevoile reale si care sunt pasii de atins pentru a dezvolta ceva.
Managerul a scos posturi noi de medici si numai blocarea actuala a posturilor nu a facut sa existe trei si nu doi specialisti din specialitatile in discutie. In realitate era nevoie de saloane, sala de operatie proprie si personal, arteriograf etc.
Intr-un spital cu paturi goale si cu oameni angajati cu functii administrative opentru care primesc bani (cea de mamager, director medical, sef sectie, sef bloc operator, asistenta sefa), pai treaba lor este sa repartizeze pacientii conform patologiilor, sexului si contagiozitatii. O sa vedem ce se va intampla pe viitor si daca se va face ce trebuie sau iar se va ajunge la masuri administrative pentru pastrarea saloanelor goale, a salilor de operatie goale si limitarea accesului pacientului la specialist.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 23 Mai 2010 20:00 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.173 seconds