Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: doctorul adrian cacovean

doctorul adrian cacovean 23 Mai 2010 15:22 #139

  • nastase
  • nastase's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 5
buna ziua,
doresc ca aici sa ii aduc multumiri doctorului adrian cacovean,un om in primul rand si un profesionist care isi arata un interes foarte mare cu fiecare pacient in parte indiferent de starea materiala a acestiua sau de unde provine.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:doctorul adrian cacovean 23 Mai 2010 17:19 #140

Buna ziua,


A-l trata pe pacient egal, indiferent de culoare, apartenenta politica, religioasa sau provenienta este ceva normal, conform juramantului hipacratic depus de orice medic care are drept de libera practica.

Starea materiala a pacientului este o problema relativa si subiectiva si este exact asa cum considera fiecare pacient ca o are. Daca considera ca are stare materiala proasta, asa este, daca nu se considera asa de sarac, atunci este asa. Rezultatul actului medical este influentat de cum considera ca are starea materiala buna sau rea.

O sa va spun acum cum se intampla asta.

In practica medicala am avut parte si de pacienti chiar saraci. Am vazut asta din efortul cu care a venit la spital. Plata ratei a insemnat ceva pentru acei pacienti si am prescris medicamente pe care sa poata sa-si permita sa le ia. Cele mai ieftine. Si au venit dupa un an cu ulcerul vindecat, nu aveau bani de dres, dar au folosit fasa elastica. Nu aveau bani de curiozin, dar de sapun de copii au avut. Si au ascultat ce le-am spus si au venit sa-mi multumeasca ca s-au vindecat. Altii, aveau nevoie de arteriografie pentru bypass si salvarea piciorului de amputatie. Nu aveau bani nici macar de Dacos sau Normandia ca sa ajunga la Bucuresti. Le-am dat bani de drum. Au spus acolo ce i-am invatat sa spuna, cu biletul de trimitere facut de mine. Ca un medic (adica eu) le-a spus ca trebuie facuta o revascularizare si pentru asta este nevoie de arteriografie. Si ca nu au bani, dar il roaga pe medicul care face arteriografii sa ii ajute si sa-i programeze pentru arteriografie pana nu este prea tarziu, ca nu vor sa nu-si piarda piciorul. Asa au facut si nu numai ca au fost internati si au primit arteriografie pe loc, dar au si fost operati si au venit cu bypass mergand si apoi s-au tinut de mine si au si acum picioarele amandoua bune.

Altii doar considera ca nu au bani si considera ca medicamentele sunt scumpe si nu fac tratamentul recomandat. In schimb vand pamantul cu sute de euro. Altii au copii care abia asteapta sa scape de ei. Altii vin cu drepturile si cred ca arterita se rezolva cu drepturile pacientilor si presiuni asupra sistemului sanitar si medicilor de garda. Acestia, dupa ce stau ani de zile cu arterita, la inceput dureri la distante mari de mers, apoi se reduce distanta pana ii doare in repaus, mai rau noaptea cam cu un an inaintea prezentarii la spital, apoi de cateva luni se innegreste un deget si tot nu vin la spital. La un moment dat, ori nu mai pot de durere, ori vine vreun copil in vizita intr-un weekend si constata situatia, alteori incepe sa-i deranjeze mirosul gangrenei. Si atunci cheama salvarea si consecintele sunt constant aceleasi. Internarea o face de obicei chirurgul generalist de garda si apoi referirea la specialistul vascular nu se mai intampla. Da, au fortat o internare, au ajuns la cineva care doar stie sa taie picioare si finalul este amputatia.

Acestea sunt cateva dintre considerentele referitoare la statutul pacientului si relatia corecta intre medic si pacient.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 22 Noi 2010 08:53 by Dr. Cacovean Adrian. Motiv: corectari gramaticale
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:doctorul adrian cacovean 15 Noi 2010 22:48 #477

Completare,

Dumneavoastra ati scapat cu picior, acum stiu asta, postez abia acum cand am vazut ca mergeti si rana este inchisa si pielea este una noua si carnea este noua si piciorul, asa amputat de degete, cum l-am cunoscut, este parca de copil.

Felicitari Doamna, pentru determinarea de a va face bine, am primit in avans multumesc si recunoastere de la dv.

Succesul tratamentului depinde mult si de pacient si ati demonstrat aceasta.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.190 seconds