Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: trombangeita obliteranta boala burger

trombangeita obliteranta boala burger 07 Oct 2013 15:48 #2921

  • Anonim
  • Anonim's Avatar
fFhttp://ratele meu are 30 de ani,fumator, suferea de durere în timpul mersului în musculatura gambei cu răcirea acestora şi modificări ale culorii acestora de la varsta de 22/23 de ani.
In urma cu 5 ani, in Italia i-a fost diagnosticata aceasta boala la degetul mare al piciorului stang. Dupa diverse tratamente si o perioada lunga de reprindere, degetul si-a revenit desi ramanand deformat din cauza curatirii varfului care intrase in gangrena. Cam 3 ani in urma boala s-a extins la degetele de la maini, doctorii informandu-ne ca fiind sindromul Raynaud( exlicandune ca fiind o ramura din boala Burger). Fratele meu a fost supus tratamentului cu Endoprost ( www.mister-x.it/salute/endoprost-posolog...tti-collaterali.html ), Pletal si aspirina reprinzandu-se dupa o lunga perioada.
Acum se regaseste din nou aceeasi problema la degetul mijlociu al piciorului stang. Dupa cateva luni de tratament cu endoprost, a fost supus unei operatii pe coloana vertebrala introducand un aparat pentru ai scadea durerea ( www.azisanrovigo.it/nqcontent.cfm?a_id=2410)tinandu-l in perioada de proba pentru 2 saptamani, intrerupand tratamentul. Saptamana trecuta i-a fost scos aparatul incat nu avea beneficii, incepand din nou tratamentul cu endoprost,Dromus si injectii Clexane.

in aceasta perioada negreata pe deget a avansat si nu arata bine, diventand negru pana la radacina degetului. In urma analizelor facute in spitalele din Roma, circulatia sangelui de supt genunghi in jos e rea. Doctorii ne-a informat ca partea de jos unde venele sunt subtiri, nu se poate interveni cu un by-pass. Doctorii asteaptau localizarea bolii intr-un punct stabil inainte de a interveni cu amputarea degetului, deoarece explicandu-ne ca este posibil ca boala sa avanseze si ca operatia sa nu se prinda; la distanta de 1 saptamana de la reprinderea tratamentului pare ca negreata s-a oprit la radacina degetului si fiind programat pt amputare deoarece e inrecuperabil.
pentru dureri ia Lyrica, Targin,Tachipirina si Cortizon.
De aceeea cer pareri in diverse locuri cu speranta de a avea un raspuns mai bun. Daca in Romania sunt sperante diverse, in cazul in care nu v-a mai fi posibilitatea de a fi tratat in Italia, daca exixta aceast tratament care pana acum a fost unicul care l-a ajutat, si daca aceasta boala are un sfarsit sau la distanta de 2-3 ani avanseaza?

Tin sa precizez ca tatal nostru, fumator, la varsta de 35 de ani i-a fost depistat arterita olbiteranta si a fost supus unei operatii, amputandui astfel degetul mijlociu al piciorului, continuand cu tratament la Targu Mures, dar nemaiavand alte rani deschise.
Doctorii zic ca boala nu e ereditara, si e foarte extinsa in tara noastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

trombangeita obliteranta boala burger 24 Noi 2013 11:41 #2963

Lasatul de fumat face peste 50% din tratament si va trebui sa aleaga intre fumat si picioare si maini.
Exista si tratamnente alternative pentru boala asta, trombangeita obliteranta, medicina reglarii fiziologice, acupunctura, homeopatia si suportul nutritional.
Se poate opri sirul internarilor, investigatiilor, pedichiurilor si amputatiilor prin aplicarea combinata a metodelor enumerate.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.158 seconds