Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Trombangeita obliteranta

Trombangeita obliteranta 17 Apr 2010 12:55 #28

Buna ziua domnule dr. Cacovean Adrian
Am intrat pe net cautandu-mi tretament pentru boala pe care o am, unde am gasit link-ul dvs.
Dupa cum va spuneam , am vost diagnosticat cu trombangita obliteranta, totul plecand de la o unghie incarnata la degetul mare piciorul stang care nu se mai vindeca, degetul respectiv s-a invinetit ne prezentand dureri, in schimb piciorul drept la efort sustinut, apare o durere locala in talpa si glesna.
Am mers la un doctor de specialitate ( chirurg vascular) in Timisoara unde mi s-au facut investigati ( angiografie compiuterizata cu substanta de contrast),
Rezultand urmatoarele:
- Aorta abdominala, trunchiul celiac si arterial renala fara leziuni stenozate.
- Artera mezenterica superioara cu traiect scurt, fara stenoza.
- Arterele ilice comune, ilice externe, femurale comune, femurale superficiale si popilitee permeabile bilateral, fara stenoze.
- Artera tibiala anterioara dr. permeabila fara stenoze.
- Artera peroniera dr. permeabila doar in 1/3 proximala.
- Artera tibiala posterioara dr. permeabila doar proximal, fara vizualizarea 1/3 medii si distale.
- Artera tibiala posterioara stg. permeabila.
- Artera tibiala anterioara stg cutraiect vizualizabil doar in 1/3 proximala si medie, dara vizualizarea 13 distale.
- Artera peroniera stg. gracila, permeabila doar in 1/3 proximala.

Mi s-au prescris medicamente specifice acestei boli: pentoxifilin 3/zi, vessel due 2/zi, aspenter 1/zi, urmand ca dupa o anumita perioada sa merg sa mi se faca un vasodilatator ( vasaprostan). de la aceste perfuzii, care am inteles ca sunt foarte bune am facut o alergie manifestanduse printr-o hipertensiune, urmata cu ameteli puternice prezente si astazi, dupa o perioada de 5 zile am intrerupt acest medicament vasaprostan, urmand in continuare medicamentele orale si gasind solutii naturiste pentru vindecarea bolii.
Va multumesc pentru timpul acordat studierii problemei mele. Iar in cazul in care considerati si aveti timpul necesar de-a ma sfatui sau de a-mi recomanda anumite medicamente, v-as fi recunascator.
Va rog sa-mi scrieti pe aceasta adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Va multumesc inca o dara pentru timpul acordat analizarii cazului meu.
Multa sanatate .
Marius Gherorgehscu
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Trombangeita obliteranta 17 Apr 2010 13:49 #29

Diagnosticul de trombangeita obliteranta este corect.
Leziunile arteriale actuale sunt minore si nu au indicatie de revascularizare.Tratamentul care vi s-a recomandat este corect de asemenea.
Mergeti in continuare cu pentoxifilin, de 2 ori cate un comprimat pe zi, aspenter, 1 cp/zi dupa pranz si vessel due F de 2x1 cp./zi.
La vasaprostan nu am intalnit reactiile adverse pe care le-ati mentionat. Hipertensiunea arteriala este cauza ametelilor (vertijului) atunci cand depaseste valorile cu care dv. sunteti obisnuit.
Tratamentul medicamentos alopat nu este complet insa.
Nu stiu in ce stadiu este ischemia la dv. acum. Halucele (degetul mare de la picior) si-a revenit la culoare? Unghia o mai aveti? Este ingrosata? Radiografia picirului arata modificari de osteomielita? Iese ceva de sub unghie (puroi, o crema sau secretie de un alt aspect)? Piciorul, degetul mare, glezna au modificari de culoare sau sunt umflate? Aveti si un platfus asociat?
Glezna este dreapta sau rasturnata?
Cred ca mai sunt cateva diagnostice de pus si de tratat la dv.
Aveti si claudicatie (durere in gamba sau carcel, crampa la mers)?
Glezna doare la mers?
Apoi as mai da si sintrom, cu heparina fractionata suprapusa cateva zile cu sintrom.
Nu stiu care este componenta spastica la dv, aceasta tot din examinarea piciorului aflandu-se si daca nu ar fi cazul sa se faca si o simpatectomie pana apare efectul renuntarii la fuma.
La fumat ati renuntat?
Vasaprostanul este destul de scump, se suporta de casa, dar trebuie sa fie folosit exact in momentul potrivit si la pacientul unde este indicat, altfel se arunca banii pe fereastra, se amageste pacientul si se asteapta de la el mai mult decat poate.
Plaja de indicatie a vasaprostan este destul de mica in evolutia ischemiilor. Daca se foloseste in cazurile unde ischemia este depasita si in loc de alte masuri (revascularizare, simpatectomie, renuntare la fumat), se compromite acest medicament si se face dovada de malpraxis. Daca se foloseste cu cap, in asociere cu alte masuri (revascularizare prin bypass, endarterectomie, embolectomie, trombectomie, revascularizarea indirecta priin simpatectomie, medicamente din alte clase alese corect etc.), vasaprostan poate face diferenta intre salvarea unui membru si amputatie (majora sau minora).
Am punctat cateva griji la care trebuie sa raspunda cel care se ocupa de arterite (arteriopatie, trombangeita sau alte forme de boli arteriale ischemiante si cu risc de amputatie).
Mai departe va voi da raspunsuri private, particulare cazului si formei de manifestare a trombangeitei la dv.
Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.170 seconds