Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: amputarea piciorului

amputarea piciorului 11 Mar 2010 19:20 #6

La o persoana diagnosticata cu boala burger si cu un ulcer varicos la glezna care se pare ca ia provocat un fel de cangrena, piciorul ii mai poate fi salvat?
Teoretic marti ar trebui operata oare chiar nu mai exista alta solutie?
Si care ar fi riscurile unei astfel de operatii?
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:amputarea piciorului 11 Mar 2010 19:23 #7

Gangrena care se soldeaza cu amputatie este de obicei ceva destul de serios si grav, o urgenta cel mult amanata (de azi pe maine pana afli toate analizele si echilibrezi pacientul, dar daca pacientul este deja in sepsis (septicemie), nu mai stai pe ganduri si mergi paralel, amputatie si tratamentul general de sustinere cu tot ce este nevoie pt. cazul respectiv.
Ce fel de gangrena are persoana respectiva? Varsta? Ce diagnostice asociate. Care sunt si: localizarile obstructiilor arteriale, cat anume s-a innegrit din picior, care sunt mijloacele terapeutice folosite pana acum?
Si poate cel mai important: cine se ocupa de persoana in cauza? Care este specialitatea chirurgului respectiv? Are avizul unui chirurg vascular? Ati apelat si la specialistul in boala Burger (trombangeita obliteranta)?
A taia un picior nu este nici pedichiura, nici medicina naturista si rezultatul este o invaliditate pe toata viata.
Daca ar fi vorba de o fractura, cu siguranta pacientul era pe mana specialistului (ortoped), daca era la cap (creier) era internat la neurochirurgie, daca are Burger unde este internat?
Se poate sa chiar fie necesara amputatia, dar se poate si sa se mai poata face ceva.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:amputarea piciorului 11 Mar 2010 21:05 #10

nu este internata, i sa dat vasprostan la greu si vesel due , din sept 2009 a aparut la piciorul drept la glezna o basicuta dureroasa care sa marit f tare sa zis initial ca este ulcer varicos am facut si radiografie si atunci a fost ok.dar totul s a extins am fost si la dermatologi si hmm acum este ff afecat acel loc miroase urat si tendonul este dupa cum zice dooctorul chirurg dejia pierdut ,este pe antibiotice de m ult timp
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:amputarea piciorului 11 Mar 2010 23:20 #11

Nu pot sti daca asa zis-a gangrena este ireversibila. Cand este ireversibila, gangrena nu are alta solutie decat amputatia. Depinde de zona de necroza (marime, adancime, localizare, starea tesuturilor din jur etc.) daca este chiar ireversibila. Este sigur gangrena? Poate fi si un ulcer malign, ulcer venos sau unul vasculitic-colagenozic etc.
Uneori, chiar rani ce par incurabile, chiar gangrene, se vindeca dupa revascularizare si tratamente speciale.
Vasaprostanul si vessel due nu pot suplini o revascularizare chirurgicala directa sau indirecta. Sunt minunate si ele la vremea lor si pot fi arme extrem de utile atunci cand se folosesc de cine stie pentru anumite faze ale evolutiei arteriopatiilor.
Apropo, pacientul mai fumeaza?
Ar trebui sa vad piciorul si cum arata "gangrena" ca sa ma pot pronunta daca se mai poate incerca ceva. Daca nu, atunci acceptam amputatia si facem ce trebuie pentru celalalt picior, poate chiar membru superior.
Chiar ar trebui sa va adresati unui specialist chirurg vascular, consultul neputand fi inlocuit de o discutie pe orice fel de Forum.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.198 seconds