Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Ulcer varicos deschis

Ulcer varicos deschis 04 Oct 2012 20:40 #2319

Stimate domnule doctor,

Am citit multe despre dvs si am vazut ca raspundeti la intrebarile puse de pacienti. Sotul meu a fost diagnosticat in Brasov cu insuficienta venoasa gradul VI. Are un ulcer varicos deschis pe care incearca sa-l inchida prin tratament medicamentos si ciorap compresiv. De ce apelam la dvs? Trebuie sa se intervina chirurgical pentru a fi scoasa safena mare, dar acest lucru nu se poate face cu laser deoarece are venele foarte subtiri iar pielea s-a ingrosat foarte tare. Am fost si la Cluj si ni s-a comunicat faptul ca inainte de a se interveni chirurgical trebuie sa se inchida ulcerul. Mentionez faptul ca ulcerul este curat fara infectie si are o dimensiune de 1.5 cm. Intrebarea noastra este daca in afara de operatia clasica si cea prin laser mai exista o alta posibilitate de a se opera.Care ar fi riscurile in cazul unei operatii clasice, pentru ca operatia cu laser a fost eliminata din calcul datorita pielii foarte groase? Va atasez si o poza, poate va ajuta.
Va multumesc.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Ulcer varicos deschis 09 Oct 2012 20:20 #2328

Buna seara,

Nu exista ulcer venos care sa nu poata fi inchis fara operatie.
Operatiile (clasice, cu laser, cu radiofrecventa sau cu aburi mai nou) si sclerozarile, toate sunt interventii si se fac cu avantaje, dezavantaje, indicatii si contraindicatii.
Faptul ca ulcerul venos nu este inchis, inseamna ca ceva nu merge cum trebuie in tratamentul actual, fie nu este indicat cum trebuie, fie nu este urmat cum trebuie, poate amandoua.
Haideti sa ne uitam impreuna la ce vi s-a recomandat si la ce faceti dv., cu atentie, sa descoperim ce lipseste sau ce este indicat sau se face gresit si sa inchidem ulcerul.
Apoi avem timp sa ne gandim la procedeul cel mai potrivit de operatie sau interventie pentru a scapa de contentia elastica.
Algoritmul meu nu a dat gres niciodata, in toate cazurile in care pacientul s-a tinut de mine, experienta fiind de peste 5 mii cazuri de insuficienta venoasa. Intotdeauna am descoperit ce nu era facut cum trebuie de pacient sau ce nu functiona din alte motive si am inchis si ulcere neinchise dupa 36 de ani niciodata, cu arterita nou asociata si alte necazuri pe acelasi biet picior, in ciuda a 36 clinici din toata tara si peste 200 internari, la mine venise in carucior si cu dureri groaznice, paralizat si dupa cateva luni ulcerul s-a inchis si pacientul a iesit la fotbal.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.169 seconds