Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: ulcer varicos

ulcer varicos 02 Sep 2010 11:04 #333

BUNA ZIUA, REVIN IN LEGATURA CU DOAMNA DE 74 DE ANI CARE ARE ULCER VARICOS INFECTAT FOARTE TARE. ARE NISTE DURERI INSUPORTABILE SI NU MAI STIE CE SA FACA, NU MAI ARE INCREDERE IN MEDICII DIN CLUJ SI PICIOARELE II ARATA TOT MAI RAU.AS DORII SA VA INTREB DACA MAI SUNT SANSE DE VINDECARE SAU NU. IMI ESTE FOARTE MILA DE EA CAND VAD CUM SE CHINUIE SI NICI NU ARE PE NIMENI SI NICI CASA.SA VIN CU EA OARE LA DMNEAVOASTRA? MAI ARE ROST ? RANA ESTE FOARTE MARE .VA MULTUMESC.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 04 Sep 2010 09:23 #337

Bun dimineata,

Sanse de vindecare sunt intotdeauna daca se pune corect diagnosticul principal si al afectiunilor asociate si se seface ce trebuie.

Sa stiti ca medicii din Cluj sunt foarte buni si daca sunteti la specialistul potrivit, din specialitatea de drept pentru insuficienta venoasa, adica chirurg vascular sau cardiovascular, sigur o sa se vindece.

Experienta personala si cea comunicata de alti medici imi spune ca acolo foarte probabil lipseste ceva in tratament.

La o conferinta pe teme medicae la care am participat destul de curand, a fost abordata problema compliantei pacientului la tratament. Cei care au studiat problema pentru pacientul european din UE au ajuns la concluzia trista ca pacientii respecta cam 30% din ce le spune medicul. Pentru Romania, complianta este si mai scazuta, cam sub 10%. Motivele sunt cunoscute, unele tin de lipsurile si degradarea economica si incapacitatea sistemului si a Romaniei de a-si respecta obligatiile fata de asiguratul medical, altele tin de inventivitatea romanului (merge si fara de ex.) si fac tratamentul cum vreau eu.

Revin la cazul dumneavoastra, puteti veni aici la consultatie. Sa stiti ca cea mai mare parte a consultului este consumata cu acest aspect, sa aflam ce anume din tratamentul recomandat de medicii din Cluj lipseste. Sa vad apoi dintre recomandarile respectate felul cum le respectati.
Ultimul caz din policlinica cu ulcer venos care nu raspundea nici la tratamentul meu, de cinci ori l-am rechemat la control, ulcerul statea pe loc si pacientul se plangea ca tratamentul nu are nici un efect. Cand il intrebam cum se impaca cu dresul medicinal, spunea ca bine, ca il poarta si nu-l da jos nici noaptea. Undeva era o greseala, o nepotrivire si am rezolvat-o abia la a 5-a infatisare, cand l-am chemat la control cu toate cele solicitate si i-am spus ca nu ma mai ocup de el daca nu se prezinta cu: scrisoarea medicala, medicatia personala de acasa in buzunar, analizele medicale cerute, dresul pe picior, apartinator si eu urmam sa chem reprezentatntul de la firma de unde luase dresul sa vedem ce are dresul acela si ce anume nu se face cum trebuie.

Prima constatare la acel caz: dresul era de fapt o soseta comuna. Pacientul afirma de fiecare data la control ca are dres, ca l-a luat de acolo de unde i-am spus si ca il poarta. Griji inutile din partea mea in acel caz (are dres ales nepotrivit ca marime si grad de strangere, are arterita asociata sau o alta cauza de ulcerare a pielii, o reactie la unul dintre medicamente etc.). Nu mai are importanta sa expun si restul lipsurilor si prostioarelor facute de pacienti (uneori rude , alteori prietenii dv., alteori vecini sau cunoscuti). In cazul dat exemplu anterior, indignarea apartinatorului (fiul) s-a redirectionat asupra pacientului (tatal) si atunci a inteles ca tratamentul nu are efect daca nu este facut cum trebuie si ca daca tinem la cineva si vrem sa se faca bine, nu este destul sa mergi la un doctor si medicamentele actioneaza daca ajung in stomac sau unde spune medicul in dozele recomandate, la orele recomandate, iar in cazul altor masuri, cum este dresul in cazul nostru de insuficienta venoasa, acesta (dresul) actioneaza daca ajunge pe piciorul pacientului, daca are lungimea si gradientul de strangere potrivit si nu actioneaza daca ramane doar ca recomandare pe o scrisoare medicala sau intr-un sertar. Tot atunci fiul a inteles ca trebuie sa aibe grija ca tatal lui sa faca exact ce trebuie si sa respecte exact reteta. Asa este cei dragi trebuie urmariti si verificati si sustinuti in urmarea tratamentului.

Daca ne intoarcem la procentele de complianta la tratamen in UE, medicii din UE erau oarecum indignati ca isi fac griji inutil in 70% din cazuri pentru pacienti necooperanti si care nu respecta tratamentul. In Romania, unde pacientul este si mai necooperant si nedisciplinat si neserios si doar in 10% din cazuri respecta intocmai indicatiile medicului si farmacistului, este ciudat cum conversatiile si nemultumirile la adresa medicilor, farmacistilor si sistemului sanitar sunt mult mai mari decat in UE.

Stimata Doamna, v-am expus toate acestea fara sa cunosc exact situatia la dv. Am postat si pentru alti posibili cititori (pacienti, apartinatori si chiar cadre medicale).

Daca doriti sa veniti la Valcea pentru consult, va programati la Sanmed sau Elim (vedeti rubrica cum pot fi gasit din meniul principal). In ziua programata dati un telefon de confirmare inainte de pecare pentru a evita surprizele si a va asigura ca ajung si eu la cabinet si veniti cu dresul pe picior, medicamentele de acasa si toate actele medicale anterioare recuperabile pentru a afla ce lipseste sau ce anume nu se face cum trebuie pentru vindecarea ulcerului.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.160 seconds