Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: ulcer varicos cu stafilococ auriu

ulcer varicos cu stafilococ auriu 22 Oct 2010 19:33 #417

buna seara ,revin cu unele intrebari la dv deoarece inca nu am scapat de ulcer iar mai nou am aflat ca am stafikici auriu ,la proba pe care am luat-o de pe plaga .Am facut antibiotic 7 zile ,am revenit acasa la fel cum am plecat ,insa pe rana mi s-a lipit ceva albicios ,astfel nu se poate debrida rana .In aceste conditii nu prea stiu ce sa fac ,desi medicul mi-a prescris un medicament ,un gel care sa faca acest lucru.As vreea sa va intreb daca acest stafilococ inca mai exista dupa ce am terminat antibioticul .Si sa va mai intreb daca mai pot scapa de acest stafoloc ,pe care cred ca l-am capatat in urma cu 4 ani intr-un spital . va multumesc
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos cu stafilococ auriu 24 Oct 2010 09:33 #418

Buna ziua,

Stafilococul auriu izolat intr-un ulcer venos (ulcer varicos, ulcer cronic de gamba), la un pacient care a fost internat de mai multe ori in spital, nu este un motiv de ingrijorare si nici o surpriza.

Daca ar fi sa facem un portaj al personalului medical si sa recoltam de pe pielea medicilor si asistentelor medicale, din faringe, din cavitatile nazale etc., este stiuta starea de purtator de stafilococ auriu la peste 50% din personalul medical.

Tratamentul cu antibiotic al microbului izolat din ulcerul venos cronic de gamba este inutil si daca este stiut faptul ca sterilizarea stafilococului auriu este improbabila prin tratament antibiotic chiar ghidat de antibiograma, cu siguranta acest tratamant poate contribui la dezvoltare de tulpini rezistente la antibioticul folosit.

Nu ne intreseaza sa scapati de stafilococul din ulcerul varicos, ne intereseaza sa inchidem ulcerul.

Daca ulcerul nu se inchide de atata vreme, ceva lipseste in diagnostic sau ceva nu se face corect.

Experienta imi arata contentia elastica incorecta sau incompleta pe locul 1 dintre cauzele neinchiderii ulcerului venos, urmata de tratamentele locale toxice si apoi de asocierea arteriopatiei cronice obliterante (arterita).

Poate va vede totusi un chirurg vascular si faceti o ecografie Doppler competenta.

La rubrica cum pot fi gasit o sa gasiti o postare noua, Bioterramed, o clinica din Bucuresti, unde pot fi gasit in weekend. Am acolo si ecograf foarte performant si poate va este mai accesibil sa veniti la Bucuresti decat la Valcea.


Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.227 seconds