Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: ulcer venos care nu se mai inchide

ulcer venos care nu se mai inchide 04 Mai 2010 17:54 #59

  • georgeta
  • georgeta's Avatar
Buna ziua,

Am ulcer venos de 11 ani si de 3 ani nu se mai inchide. Se poate vindeca definitiv ulcerul?


Cu stima,

Georgeta Lupascu
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer venos care nu se mai inchide 05 Mai 2010 01:02 #72

Buna seara,


De cele mai multe ori ulcerul venos (stadiul 6 al insuficientei venoase dupa clasificarea CEAP)se poate inchide prin tratament potrivit.

Uneori tratamentul rezolva definitiv problema si in final nu mai este nevoie de nici un tratament.

Alteori tratamentul trebuie continuat toata viata pentru a pastra rezultatul (ulcerul vindecat, stadiul 5 al clasificarii CEAP a insuficientei venoase cronice).

Concluzia este ca uneori tratamenutul reuseste scaparea de stadiul 6 si obtinerea unor stadii inferioare, cel mai grozav scaparea de edem (stadiul 3 are edem) adica obtinerea unui stadiu 2, cu doua variante: dependenta sau independenta de continuarea tratamentului.

Fiecare pacient are insuficienta sa venoasa dictata de cauza particulara individuala si raspunsul este individual la aceasta intrebare.

Ce va pot spune este ca aproape sigur se poate scapa de ulcerul venos (stadiul 6), indiferent de vechime si extindere (chiar circular si peste 2/3 din lungimea gambei si cu lipodermatoscleroza (grasime subcutanata lemnificata, rumegus, PFL) avansata.

Va consult, stabilesc un diagnostic pozitiv, unul fizipatologic si de boala, unul functional ecografic si exclud cateva boli care pot incurca mult treaba (arterita sau alte etiologii in cadrul unui diagnostic diferential) si vedem ce este de facut.

Mai departe discutia are caracter privat si ma puteti aborda pe mailul personal postat pe site la rubrica cum pot fi gasit si vedem cum rezolvam problema.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.149 seconds