Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: varice operate laser

varice operate laser 18 Apr 2010 19:37 #30

Buna ziua.
Am fost operat cu laser de varice in urma cu un an. Mi-a ramas un cordon foarte dureros pe coapsa si varicele s-au micit o vreme iar acum se vad din nou. Ce este de facut in situatia asta?

Cu stima
Ultima editare: 19 Apr 2010 17:21 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:varice operate laser 18 Apr 2010 19:42 #31

Trebuie facută o ecografie Doppler vasculară pentru a se confirma restanţa crosei (rădăcina principală), a se vedea toate sursele de alimentare şi apoi, dacă doriţi să scăpaţi de varice, să alegeţi chirurgul specialist potrivit.
Cu stimă
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 19 Apr 2010 17:23 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:varice operate laser 19 Apr 2010 17:31 #35

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.

Va mai rog sa-mi raspundeti la inca o intrebare.
De ce s-au refacut totusi varicele dupa operatia laser?

O zi buna
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:varice operate laser 19 Apr 2010 18:11 #36

Interventia laser endoluminala este o achizitie relativ recenta, considerata moderna in tratamentul bolii varicoase.

Avantajele mentionate sunt: durere mai mica postoperator, recuparare rapida, anestezia locala, efectuarea in ambulator, cicatrici mai mici etc.

Dezavantajele nu sunt deloc subliniate insa:
-exista dureri intraoperatorii, postoperatorii (pacientii au spus asta);
-costa destul de mult;
-nu rezolva complet crosa (radacina principala a varicelor);
-are riscuri potentiale destul de mari, printre care lezarea venei femurale si nenorocirea pe viata (tromboza venoasa profunda, embolie pulmonara, stenoza de vena femurala cu insuficienta venoasa cronica etc); acesta este motivul pentru care radicalitatea lasa de dorit, daca se doreste sclerozarea prin arderea cu ajutorul energiei laser (o forma de lumina de fapt) si se merge prea aproape de femurala in intentia de a distruge toata radacina, se risca lezarea venei principale a piciorului (vena femurala);
-durerile postoperatorii dupa laser exista si se calmeaza uneori dupa vreme indelungata (luni de zile uneori), in timp ce dupa chirurgia clasica sunt mari 2 zile apoi scad rapid;
-recidivele pot fi frecvente;
-rezultatele dupa laser depind de competenta, experienta si specialitatea chirurgicala a medicului care foloseste metoda;
-specialistul de drept pentru patologia venoasa si boala varicoasa este chirurgul vascular si atunci cand este vorba de abordarea bolii varicoase, atat prin chirurgie clasica cat si prin sclerozarea endoluminala, rezultatele depind de specializarea chirurgului, cel vascular avand intelegerea completa asupra bolii;
-boala varicoasa are etapele ei de dezvoltare, formele ei particulare fiecarui caz clinic si asocierile in grade variate cu alte sindroame (insuficienta venoasa cronica, tromboza venoasa profunda, sindromul posttrombotic, boala limfatica, celulita, boli arteriale, cardiace etc.) si tot chirurgul vascular stie ce este mai bine pentru dv.;
-uneori refuz sa operez varice la pacienti cu arteriopatii si cardiopatie ischemica, stiind ce greu este cand ai nevoie de un conduct venos pentru un bypass. Uneori chiar si dintr-o vena safena cu indicatie de rezolvare chirurgicala, gasesti un segment de o lungime suficienta pentru un bypass (aortocoronarian sau pentru un segment arterial periferic obstruat);
-daca ati sti ce vad zilnic in practica medicala cu privire la rezultatele operatiei de varice sau tehnicilor moderne, nu s-ar mai opera nimeni altundeva decat la specialistul vascular.

Mai direct: nu s-a rezolvat crosa (restanta si incompetenta cu reflux prin colaterale si/sau chiar pe trunchiul safen principal (problema grava, de malpraxis si frauda medicala) este ca si cand spui ca ai facut apendicectomie si apendicele a ramas pe loc si de perforantele incompetente (gambiere si crurale sau incompetenta croseoi safenei externe) nu mai vorbesc.
De fapt nu s-au refacut: au ramas pe loc. Refacerea (recidiva) bolii varicoase este atunci cand varicele cresc din nou din alte locuri (surse) decat acelea unde s-a umblat anterior.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:varice operate laser 28 Ian 2011 15:02 #667

  • laura
  • laura's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 5
Buna ziua

Vad ca sunteti impotriva metodelor mai putin invazive(radiofrecventa,laser,metoda Angelescu etc),si sunteti adeptul operatiei clasice,prin smulgere..(din p meu de vedere este o operatie destul de brutala si inumana atat pt organism,cat si pt pacient..plus riscul infectiei de dupa,de aparitie a trombozelor,a durerii,a sangerarulor,a aspectului inestetic,in urma inciziilor) anestezia generala care nu e tocmai indicata in toate cazurile si urmarile de dupa..nu vreau sa contest eficienta acestei metode,(desi am auzit multe plangeri in acest sens)dar sa nu contestam nici eficienta celorlalte metode mai putin invazive...nu putem ramane la o metoda care se facea de acum zeci de ani,medicina evolueaza,si se incearca descoperirea unor noi metode mai placute pt pacient si mult mai estetice si fara riscuri prea mari...chiar daca nu sunt suta la suta eficiente..nici dupa operatia clasica nu putem garanta lipsa recidivelor..mai bine ma operez de 2 ori prin ablatia cu laser sau radiofrecevnta,flebectomie etc)decat prin aceasta metoda care nu toata lumea are curajul sa o faca...si in ultimul rand sa nu i contestam nici pe ceilalti colegi de breasla care adopta alte metode,si nici profesionalismul lor...

"Aceasta metoda este aplicata pentru varice foarte mari, este traumatizanta pentru organism insa lasa cicatrici, produce vanatati si posibile hemoragii. Sangerare poate fi controlata cu ajutorul unor bandaje de presiune, insa zonele vinetii se mentin pana la cateva saptamani. Va fi remarcata o usoara amorteala si insensibilitate la nivelul piciorului datorita daunelor produse asupra nervilor pielii (din acest motiv nu este aplicat acelasi tratament pentru venele de sub genunchi) . Perioada de recuperare dureaza intre 5 si 10 zile. "
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:varice operate laser 29 Ian 2011 19:56 #668

Buna seara,

Am dat ok postarii dv. Eu postez nu numai cu numele, ci si cu specializarea, calificarile si eperienta mea.
Postati despre operatie, ca si cum ati sti despre ce este vorba, stiti deja o gramada de lucruri, aveti deja o serie de date, vorbiti despre formula 1 in chirurgie, dar postati despre tampiti de chirurgi care nu au pregatire (masina, cauciucuri, antrenamente, intelegere etc.) de formula 1, vorbiti despre ageamii si conducatori care au luat permisul de conducere in chirurgia varicelor in mod fals (pai stiti scandalul mediatizat acum despre carnetele de soferi false).
Eu fac si cu laserul, endoluminal sau transdermic, fac si sclerozari cu injectii si am deja experienta, am peste 5 mii de operatii clasice de varice si vreo 3000 de disectii complete a safenei (recoltari pentru bypass), iar cand operez clasic, o fac in jumatate din cazuri de prima data si in jumatate din cazuri dupa laser in Romania si in toata Europa si dupa diverse procedee minune. De 2 ani fac ecografii si la ecografie se vad inainte de a taia dupa laser facut neprofesionist in Romania sau in Europa, sau dupa Angelescu sau dupa chirurgii de chirurgie generala sau dupa vasculari incompetenti, pai concluzia este ca se spune ca se rezolva sursa de alimentare si in realitate radacina varicelor a ramas pe loc. Ca si cand un bou iti spune ca ti-a scos colecistul si in realitate doar te-a taiat la piele, iar comparatia cea mai buna din agricultura este ca sunt unii care spun ca te-au operat de varice si in realitate doar ti-au cosit varicele si dupa operatie varicele cresc mai mari si mai urate decat inainte.
Procedeul Angelescu este cea mai mare pacaleala din istoria varicelor, apoi urmeaza orice procedeu, inclusiv chirurgia clasica facuta de escroci.
Traumatisme: cazurile personale sunt toate contraargument ca nu este asa. Mers din prima zi, nici macar calmante nu este nevoie uneori, 2 safene mari la o singura operatie. Nici un fir de catgut, cusatura estetica.
Fac si cu laser, dar costa de 10 ori mai mult. La cum sunt laseristii din Romania, nu stiu sa faca corect operatia clasica, nu stiu ecografie, nu sunt de specialitate chirurgie cardiovasculara, nu au dedicatie omului si profesiei, sunt avizi si dedicati banului si pacalelii, vor bani inainte de a fi macar specialisti, decum primari sau medici doctori in stiintele medicale, o sa aibe ceva succes si o sa pacaleasca la portofel ceva pacienti, adevarul iese la suprafata oricum si cine evita specialistul si merge dupa pacaleli, asta o sa aibe.
Pentru a fi bun cu laserul, trebuie sa fii bun cu operatia clasica si sa intelegi boala.
Cand cunosti boala, anatomia, fiziopatologia, tehnica clasica corecta, cand stii si te bazezi pe ecografia facuta de tine, cans stii si tehnica laser sau cu radiofrecventa endoluminala si pe cele transdermice si mai stii sa faci si sclerozari, abia atunci ai taria sa indici ceea ce trebuie si este corect pentru pacient, abia atunci ti-e totuna cu ce-l rezolvi, ca pacientul ramane in curtea ta.
Cand stii toate astea, vezi ca exista un algoritm si o structura in boala si metodele de rezolvare si vezi ca exista metode de eliminare a surselor de alimentare a varicelor si metode de cosit varice. Cele mai multe procedee cosesc varice si portofele mai ales si asta se vede ecografic si se confirma la reinterventie.
Laserul si orice metoda pot fi pacaleli sau metode oneste pentru rezolvarea varicelor, inclusiv operatia clasica, depinzand de cine o face.
Nu metoda in sine este gresita, greseala o face cine o aplica si asa se explica refacerea varicelor nu dupa o oarecare metoda, ci depinzand de omul care te opereaza.
Asa se face ca am devenit vestit si metoda Angelescu mi-a adus cele mai multe reinterventii si a stopat cel mai mult drumul spre alte orase, oamenii vad dupa o vreme eficienta diverselor metode.
Se aduna pe la prispa casei sau blocului mai multi oameni si-si admira operatiile si frumusetea de varice reaparute in acelasi loc dupa diverse procedee. Si exista si oameni care chiar dupa vreme indelungata nu mai au varice dupa operatie.
A ajuns mesajul la dv.?
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Ultima editare: 30 Ian 2011 09:39 by Dr. Cacovean Adrian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.197 seconds