Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: cancer colon

cancer colon 20 Ian 2016 20:01 #10386

  • Elena M
  • Elena M's Avatar
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 1
Buna ziua, 


as dori sa va cer o parere in legatura cu problemele mamei mele (65 ani, 80 kg cca 1.72 m). Totul a inceput in urma cu cca 2 ani cand mama  a inceput sa slabeasca destul de vizibil. In urma unor analize la fundeni a rezultat helicobater pylori, gastrita, duodenita, steanoza, colesterol mare, anemie feripiva... a luat tratamentele prescrise pt toate afectiunile, mai putin pt anemie ( pt care nu a primit nimic) plus regim alimentar plus endoscopie si colonoscopie o data pe an. La prima colonoscopie i au gasit un polip mic, l au scos direct si la biopsie a fost ok. Cca 1,5 ani a continuat tratamentul si regimul, dar tot slabea, cca 25 kg in total si fierul tot mic, ameteli, ii amortea sau tremura mana dimineata. Recomandare: sa faca colonoscopie sa vada pe unde pierde sange. La a 3 a colonoscopie au vazut un polip diferit de primul, l au marcat si la biopsie a rezultat cancer gr 1. Au operat o imediat, i au scos 20 cm din colon descendent, biopsia finala a confirmat diagnosticul initial, polip mic dar patrunsese adanc in peretele intestinului, margini de rezectie curate fara metastaze la ficat. Am mai facut o analiza la spitalul montza unde a rezultat viteza de replicare a celulelor canceroase f mare peste 75%. Acest rezultat  l a motivat pe oncolog sa i prescrie chimioterapie - 6 luni capecitanina -  desi la gradul ei ne-a spus ca benefiicile (sau rata de succes, nu ne a fost f clar) sunt f mici, max 5% iar chimio poate sa i faca mai mult rau decat bine. Dupa 4 luni de chimio,  mama are un chist pe ficat ( dr a zis ca nu e grav), fierul si mai scazut-30, desi a facut 3 luni tratament cu tardiferon, iar la ultimele analize i a zis sa mai ia inca 3 luni tardiferon. 

Mentionez ca mana  are varice f mari pe picioare, acum cca 2 ani mama a fost diagnosticata cu artroza, iar la operatie au gasit si tahicardie.


Mi e teama ca chimioterapia ( cu care nu prea sunt de acord) sa nu i faca mai rau decat bine si tot am senzatia ca nu vedem tot tabloul... ce tb sa tratam mai intai? ce ne recomandati ca metode de investigatie, preventie, tratament ?  Sunt adepta identificarii cauzelor, solutionarea lor si un tratament alternativ, adjuvant... dar mama mea tb sa inteleaga asta... treptat ii prezint alternativele si e destul de receptiva.


Credeti ca ne puteti ajuta sa punem cap la cap toate analizele / diagnosticele, sa identificam tratamentul corect si sa le priotitizam? 


Multumesc
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.143 seconds