Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă
 • Page:
 • 1
 • 2

SUBIECT: de ce un chirurg vascular se ocupa de onicomicoze?

de ce un chirurg vascular se ocupa de onicomicoze? 04 Sep 2010 18:56 #341

 • dr branga
 • dr branga's Avatar
Buna ziua,


Vad ca aveti procupari diverse. De ce un chirurg vascular se ocupa de micozele cutanate si unghiale, care tin de dermatologie?

Cu multumiri,
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:de ce un chirurg vascular se ocupa de onicomicoze? 04 Sep 2010 19:12 #342

Buna ziua,


Leziunile micotice cutanate (intertrigo micotic) si onicomicozele sunt posibile porti de intrare a microbilor sau de lezare a piciorului arteritic si sunt foarte frecvente in asociere cu ischemia cronica a membrelor determinata de arteripoatia cronica obliteranta a membrelor inferioare (arterita).

In al doilea rand, atunci cand ne ocupam de tratamentul chirurgical al arteriopatiei (arteritei), folosim mijloace de revascularizaere directe (bypass, endarterectomii etc), indirecte (simpatectomia lombara), medicamentoase si foarte des in terapia acestor pacienti se folosesc antibiotice pe perioade destul de lungi. Leziunile distale tratate si plagile, in urma acestui tratament antibiotic si pe terenul modificat ischemic, micozele se pot dezvolta pe pielea din jurul plagii si chiar in plaga.

Multumesc pentru intrebare si ocazia sa va spun ca aceste probleme (onicomicozele, intertrigo micotic si micoza plagii daca este sa folosesc un termen neconsacrat), le rezolv eficient, rapid, ieftin si fara reactii adverse folosind fitoterapia din medicina traditionala chinezeasca.

Pielea se inlocuieste rapid cu una sanatoasa, unghia ingrosata este indepartata spontan de unghia noua si sanatoasa care creste pe dedesubtul celei bolnave, bataturile si pielea crapata din talpi se face frumoasa ca in talpa unui nou nascut.

Nu mai trimit pacientii la dermatolog cand am o astfel de solutie ce mi se pare miraculoasa in eficienta si lipsa de toxicitate si ieftina fata de terapia clasica a acestor afectiuni.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Micoze unghiale 08 Sep 2010 09:07 #349

Si eu ma confrunt cu astfel de probleme. De vreo 5 ani unghiile de la maini au inceput sa se deformeze treptat ( acum toate sunt asa) avand aspect de denivelari pe orizontala, iar pe verticala arata ca niste canale foarte inguste si aproape pe fiecare unghie a aparut cate o dunga negricioasa pe toata lungimea unghiei cu o latime de aprox un mm. La picioare au inceput unghiile de la degetele mari sa se ingroase si sa se sfaramiteze la taiere, de talpi ce sa mai zic, un dezastru! Este oare vreo problema si daca da care ar fi rezolvarea? La stiri am auzit recent ca cercetatorii americani au descoperit ca aspectul unghiilor arata diverse boli. o fi adevarat? Va multumesc si scuzati-ma daca par puerila!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:de ce un chirurg vascular se ocupa de onicomicoze? 08 Sep 2010 09:17 #350

Buna ziua, rescriu mesajul, deoarece vad ca nu apare. De vreo 5 ani ma confrunt si eu cu astfel de probleme. Unghiile de la maini au aspect cu denivelari pe orizontala , iar pe verticala au aparut niste canale ffff inguste si aproape pe toate unghiile o dunga negricioasa de aprox un mm latime pe toata lungimea unghiei. La picioare unghiile de la degetul mare se ingroasa si se sfaramiteaza la taiere, de talpi ce sa mai zic, sunt un dezatsru. Oare este o problema grava si daca da care ar fi remediul? Am auzit recent la stiri ca cercetatorii americani au descoperit ca aspectul unghiilor arata existenta a diverse boli in organism. Va rog sa ma scuzati daca par puerila. Va multumesc.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Micoze unghiale 09 Sep 2010 18:30 #353

Buna ziua,


Aspectul unghiilor poate fi un indiciu pentru diverse boli, dar stiinta aceasta a inceput sa fie uitata, acum avem mijloace de investigatie foarte precise si supraspecializari, ceva din stiinta aceasta mai au ceva dermatologii, medicii mai in varsta si unii dintre medicii de familie.

Ceea ce descrieti dv. cu privire la aspectul unghiilor si al pielii din talpi, poate fi consecinta unei infectii micotice.

Puteti posta o imagine cu unghiile si talpile? Dati cu copy si paste si poate este clar diagnosticul.

Demn de luat in seama este si diagnosticul de onicomicoza pus de un alt medic sau prezenta in istoricul dv. de tratamente care mentioneaza medicamente specifice antimicotice.

Cu stima,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:de ce un chirurg vascular se ocupa de onicomicoze? 17 Iun 2011 16:52 #982

 • cristina
 • cristina's Avatar
 • Deconectat
 • New Member
 • Posts: 8
Buna ziua ma numesc Cristina as avea si eu nevoie de putin ajutor.Bietelul meu in varsta de 1 an si 2 luni are o micoza la unghia mare de la un piciorus.Aceasta s-a ingrosat si este galbena ni s-a dat exoderil crema.Dar am citit ca exista si un alt tratament ati putea sa ne ajutati.Nu as vrea sa ajung sa-i dau pastile pentru ca este destul de veche micoza si cred ca nu va trece doar cu gelul.
va multumim.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
 • Page:
 • 1
 • 2
Time to create page: 0.243 seconds