Cronica zilei

Ankiloza

Ieri in cabinet!
La inventarul acuzelor pentru care a venit pacienta, exista ankiloza articulatiei interfalangiana 2-3 la mediusul stang si pacienta imi arata degetul, cu miscari limitate in articulatia respectiva, aproape blocata, cu hipertrofie si noduli periarticulari.
Cand sa fac programul de tratament, mai intreb o data daca o doare vreo incheietura in momentul actual, al consultului. Imi spune nu domnule doctor, am doar blocat degetul de care v-am spus si mi-l mai arata o data sa vad ca nu se indoaie decat vreo 20 grade, cu dificultate si vrea sa indoaie degetul si degetul se indoaie de data asta normal si atunci femeia, uimita se uita la mine si ma intreaba: domnule doctor, cum ati facut asta?
Inca nu elaborasem nici o schema de tratament, nu am facut hipnoza, nu am facut mezoterapie sau acupunctura, fizic nu-i facusem nimic.
Am stiut de ce era blocat degetul si am dat informatia de deblocare a creierului, am cazut pe acea informatie care anuleaza programul de boala si induce programul de insanatosire.
Pacienta urma sa plece la inceputul anului urmator, in Canada, la fiica ei, sa o ajute cu cel de-al 4-lea nepot.

Share this article:

">
Rate this blog entry:
Diabetul, conflict impotrivire-dezgust, lupta-fuga...
Cancerul de col uterin!