Cronica zilei

Diabetul, conflict impotrivire-dezgust, lupta-fuga, curaj-lasitate

Cel mai spectaculos caz de azi este un baiat de 17 ani, care a dezvoltat diabet in 4 zile de conflict lupta-fuga. Baiatul a stat in pozitie de lupta 4 zile pentru o mana de bani, sa nu o piarda.
Cand astepti sa se dea startul (focul de arma) la o competitie sportiva, nici nu banuiti cat creste glicemia cand stai pe linia de start pana se da startul. Centrul frontal drept al reglarii glicemiei inhiba producerea de insulina, ca sa fie exces de glucoza in sange, ca sa aibe muschii energie sa castige cursa. Glucoza din sange este combustibilul muschilor.
Dupa ce incepe alergarea, intra in actiune celalalt centru frontal stg de reglare a glicemiei, care creste rapid eliberarea de insulina din pancreas, sa intre glucoza in muschi.
La pacientul subiect al postarii, s-a produs ceva gresit in acest program: s-a aliniat la start (lupta pentru recuperarea sumei de bani), numai ca startul a fost amanat 4 zile. A stat cu glicemii de sute 4 zile, a inceput sa aibe sete mare, sa bea 5 litri lichide pe zi, a slabit 10 kg in 4 zile si in final este pe insulina acum, rapida 3 prize si lenta o priza seara.
De ce s-a intamplat asta?
Pentru ca a tinut in el conflictul, supararea, nemultumirea, frica, orgoliul ranit. Negasind rezolvare imediata, nici impartasind supararea cu cei apropiati, a ajuns pe mana doctorilor, care si-au "facut" treaba cum au fost invatati.
Pacientul a mai avut de atunci si perioade de hipoglicemie, care contravin insusi preceptelor si superstitiilor din medicina clasica.
Va mai amintiti articolul cu TSH crescut, oala de tinichea a pacientului?
La fel si cu glicemia crescuta.
Pacientul se va vindeca de diabet, ceea ce pare șamanism pentru diletanti.

 

http://www.german-new-medicine-healer.com/index.php/blood-sugar

Share this article:

">
Rate this blog entry:
Nemultumirea
Ankiloza