Cronica zilei

TSH mare: ulceaua de tinichea a omului!

TSH crescut: element comun la 3 cazuri venite la consultatie sambata, acum 2 zile.
 
Alte elemente comune la cele 3 cazuri:
 
1. Eutiroidie, adica tiroida producea in momentul diagnosticului, hormoni tiroidieni (T3 si T4 in cantitate normala);
 
2. Fara probleme cardiace in momentul diagnosticului (TA normala, puls normal);
 
3. Palpitatii, persoane competitive, sa le faca pe toate, grabite;
 
4. Fara probleme digestive, gastrointestinale;
 
5. Spondiloza cervicala etc.
 
6. La cateva saptamani si luni de la initierea tratamentului cu euthyrox (tratament endocrin cu hormoni tiroidieni de substitutie), toate cele 3 persoane aveau hipertensiune si tahicardie tratata cu antihipertensive si betablocante. In ciuda tratamentului cardiologic, tot sunau des la salvare pentru tensiuni si puls oscilante;
 
7. Tot dupa consultatia la endocrinolog, au mai mers la reumatolog pentru durerile de ceafa data de hipertensiune provocata de tratamentul endocrinologic; reumatologul nu a reusit sa rezolve vertijul si durerile de ceafa (encefalopatie hipertensiva, creier umflat de la HTA provocata de tratamentul endocrinologic) asa ca au ajuns si la neurolog, dopplere cervicale, RMN-uri, CT-uri si tratamente neurologice pline si ele de efecte adverse fara sa rezolve nimic; cu atata medicatie au ajuns pacientii si la gastroenterolog, ca stomacul si ficatul le suferea de la atatea medicamente; incepusera sa se umfle si atunci un destept le-a etichetat cu insuficienta venoasa si bagat pe Detralex si alte medicamente toxice, cum este Cilostazolul. De la detralex, pacientele aveau citoliza hepatica (hepatita) si incepuse sa le creasca glicemia si sa dea in diabet. Stresul in urma atator investigatii si simptomatologia crescanda, a condus la trimiteri catre psihiatrie, cu alte tratamente toxice asociate.
 
Ce diferea la aceste cazuri sunt:
- o pacienta iesise din acest sistem toxic, urmand indicatiile mele si tratamentele alternative. Venise la mine dupa ce avea HTA si tahicardie de le euthyroxul dat intempestiv de endocrinolog; scapase de HTA, hipotiroidia data de euthyrox; de palpitatii, de durerile de ceafa, edeme, frici, gandurile negre;
- a doua pacienta nu a reusit sa iasa din sistem, medicul de familie, endocrinologul si cardiologul fiind "tari" si a adaugat cele descrise la punctul 7.
- a treia pacienta nu stiu ce evolutie va avea, ca nu stiu daca se va tine de mine sau de ce ii spune sistemul si in ce crede, in sistem sau adevar si ce isi doreste.
 
TSH este hormonul pe care creierul endocrin, hipofiza, il varsa in sange pentru organul tinta, tiroida, ca sa produca hormoni.
 
   - Daca asemanam TSH cu un bici si tiroida cu un cal, apoi faptul ca dai bici calului nu inseamna ca acel cal este bleg (insuficienta tiroidiana), ci desigur mai degraba situatiile urmatoare:
   - Daca asemanam TSH cu un sunet si tiroida cu o ureche, apoi poate fi valabila si presupozitia ca tiroida nu este neaparat bleaga, ci poate nitel surda si trebuie sa dai sonorul mai tare.
   - Daca asemanam TSH cu un cuvant si tiroida cu un creier, apoi daca trebuie mai mult TSH, poate tiroida are nevoie de meditatii si mai multa informatie ca sa priceapa ce are de facut.
   - Daca asemanam TSH cu un sentiment si tiroida cu un suflet, poate ca iarasi nu-i bleg sufletul, ci are nevoie de mai multa poezie si sinceritate si numai asa intra in actiune.
 
Ce face endocrinologul cand vede TSH mare?
 
   - Face spume la gura in fata bolnavului, infricoseaza bolnavul si gata, si-a gasit un client.
   - Iti spune ca esti bleg la tiroida (ca ai insuficienta tiroidiana) si nu intelege oboseala tiroidei de catre grijile tale.
   - Incepe sa iti dea tratament cu hormoni tiroidieni, desi tu ai hormoni destui si tiroida ta produce cat ai nevoie.
 
T4 se exprima in nanograme si tu primesti zeci sau suta de micrograme, de 10 sau 100 mii de ori mai multi hormoni. Hipofiza vede hormonii din tableta, in concentratie de 10 sau 100 de mii de ori mai mare decat este normal si nu stie ca-s din tableta ci crede ca tiroida produce prea mult. Asa ca scada hipofiza TSH sa puna in repaus glanda, ca nu stie ca hormonii din sange sunt din euthyrox si de la endocrinologul care a innebunit. Tiroida nu mai arunca hormoni in sange ca este declarata nebuna de hipofiza si incepe sa se umfle si sa faca nodului si chiste, pana vine un cretin de chirurg sa o scoata si ramai definitiv fara tiroida si dependent de hormoni de sinteza si de firme.
 
In paralel, endocrinologul te face client la toti colegii sai si jocul nu se opreste decat in cimitir.
 
   Imi amintesc de o femeie "sarita" din mitologia populara. A ramas acasa si a venit un negustor de oale in lipsa barbatului plecat la munca. A cumparat oala dupa oala si le-a pus in cuie in pereti, ca la tara, pana a umplut toti peretii.
   La sfarsitul cumpararii de oale, din caruta negustorului, iese la iveala ultima oala a acestuia, foarte frumoasa, parca mai frumoasa decat toate celelalte.
   Cu ultimii lei, femeia cumpara si ultima oala a negustorului.
   Incearca sa o bata si pe aceasta intr-un cui in perete, numai ca nu mai prea era loc.
   Bate femeia cuiul, in ultimul loc liber, dar cuiul intrase si pentru oala nu mai era loc.
   Si se munceste femeia si pana la urma se enerveaza si ia oala, asta era de tabla, celelalte de lut si pune mana pe un tarnacop si cand ii da una, intra oala de tinichea intre celelalte si toate celelalte cad in acel moment si se sparg.
 
Cam asa si cu TSH, cand este mare si tiroida functioneaza, sa te iei de el inseamna sa impui ulceaua de tinichea, in locul tuturor celorlalte.
 
Endocrinologia este stiinta imbolnavirii si distrugerii glandelor si a omului!
 
Daca aveti TSH mare si T4 normal si primiti de la endocrinolog euthyrox, apoi sa stiti ca de acolo vi se trage.

Share this article:

">
Rate this blog entry:
Programul biologic, definitie
Nemultumirea