Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Produse GNLD
Cand am terminat Facultatea de medicina şi farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca in anul 1992, aveam ceva cunostinte despre nutritive, biochimie, farmacologie şi asociam termenul de nutritie cu cel de dieta.

Pe parcursul practicii medicale ca medic de medicina generala, medic de salvare, medic de medicina alternativa (homeopatie şi acupunctura) şi complementara (fitoterapie, gemoterapie), nutritia s-a redus treptat la o teorie frumoasa ca filozofie, fara aplicabilitate practica.

Ulterior m-am facut chirurg cardiovascular şi singurele recomandari dietetice s-au restrains la restrictia amidonului şi dulciurilor la pacientii cu diabet sau interzicerea carnii rosii la pacientii cu guta.

Toate celelalte recomandari de nutritie corecta au fost lovite de constatarea practica a lipsei de eficienta.

Cu toate acestea, nutritia si terapia nutritionala mi-au ramas in formatie, fara sa fi gasit o modalitate de a le transpune in practica.

Importanta nutritiei corecte pentru mentinerea sanatatii si iesirea din boala o sustin nutritionisti, medici cu reputatie, dintre care citez o afirmatie, fara sa imi amintesc autorul: "daca omul ar manca corect, peste 90% din bolile sale nu ar exista", afirmatie pe care o confirm astazi.

Intreaga mea viata profesionala ca medic a fost insotita de preocuparea nutritiei corecte a pacientilor tratati. Ce mancam si cat mancam erau intrebari fara raspuns pana acum 4 ani. Daca un om are nevoie de nutritie corecta ca sa se mentina sanatos, este evident ca atunci cand este bolnav, trebuie sa manance sanatos, ca sa poata lupta cu boala si sa o invinga. Nu este suficient sa ii dai medicamente, sa il operezi, iradiezi, sa il tratezi homeopat, intepi (acupunctura) etc., trebuie sa ii dai si nutritie corecta. Nu este suficient sa faci service-ul la o masina la intervalul recomandat de producator, trebuie sa pui benzina recomandata de fabricant ca sa porneasca masina. Dumnezeu a dat omului plante si animale cu o anumita structura genetica, omul a modificat genetic hrana.

Raspunsurile la intrebarile mele care se loveau de lipsa de eficienta practica atunci cand le aplicam pacientilor au inceput sa apara :
  • Au disparut din sol peste 80% din sarurile minerale si oligoelemente. Agricultorii nu mai pun ingrasaminte naturale, ci doar azot si factori de crestere. De aceea apa pe care o bem este fara saruri si plantele cresc serbede la gust;
  • S-au modificat genetic toate plantele si cred ca si la animale sunt modificari genetice numeroase. Fiind obisnuiti de mii de ani cu o anumita secventa a proteinelor animale si vegetale, modificarea genetica induce a alta secventa a aminoacizilor in mancare. Ori acest fapt are drept consecinta nerecunoasterea ca hrana a materialului modificat genetic, lupta cu acesta (alergii alimentare), carente nutritionale şi boala;
  • Pe langa modificarile de structura a alimentelor, mai avem de a face cu o serie de ingredienti nedoriti: E-urile, Codex Alimentarius, insecticide, ierbicide, antibiotice, hormoni etc., hrana devenind toxica, nesanatoasa, inductoare de boala;
  • Majoritatea suplimentelor alimentare si produselor pe baza de plante nu au un control strict al calitatii si toxicitatii, la care se adauga contrafacerea si alte aspecte;
  • Nu mai avem hrana sanatoasa, nestricata de Corporatii.
Acum vreo 4 ani am avut sansa sa o cunosc pe Doamna Maria Firut, poate singurul nutritionist adevarat din Romania. Atunci am inteles nutritia si am vazut o anamneza pe linie nutritionala cum se face. In orice boala exista un impact nutritional de dezechilibru pe care pacientul il poate recupera sau nu si ramane astfel in boala. Am vazut ca alimentatia noastra (ma refer aici la alimentele pe care le consumam, la calitatea lor si lipsa de alternativa intr-o lume cu toata mancarea modificata de la original, sanatos si bun) este stricata si nu corespunde mentinerii sanatatii, nici sustinerii revenirii din boala. Tot atunci am cunoscut produsele GNLD (suplimente de nutritie moleculara avansata si produsele lor ecologice de ingrijire corporala, curatenia acasa si industriale).

O sa va prezint pe scurt istoricul produselor GNLD si cum am ajuns sa le folosesc personal, sa le recomand pacientilor si sa apar prin aceasta pagina, alaturi si cu sprijinul colegilor mei de la GNLD, nutritia corecta a pacientilor.Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Cand am terminat Facultatea de medicina şi farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca in anul 1992, aveam ceva cunostinte despre nutritive, biochimie, farmacologie şi asociam termenul de nutritie cu cel de dieta.

Pe parcursul practicii medicale ca medic de medicina generala, medic de salvare, medic de medicina alternativa (homeopatie şi acupunctura) şi complementara (fitoterapie, gemoterapie), nutritia s-a redus treptat la o teorie frumoasa ca filozofie, fara aplicabilitate practica.

Ulterior m-am facut chirurg cardiovascular şi singurele recomandari dietetice s-au restrains la restrictia amidonului şi dulciurilor la pacientii cu diabet sau interzicerea carnii rosii la pacientii cu guta.

Toate celelalte recomandari de nutritie corecta au fost lovite de constatarea practica a lipsei de eficienta.

Cu toate acestea, nutritia si terapia nutritionala mi-au ramas in formatie, fara sa fi gasit o modalitate de a le transpune in practica.

Importanta nutritiei corecte pentru mentinerea sanatatii si iesirea din boala o sustin nutritionisti medici cu reputatie, dintre care citez o afirmatie, fara sa imi amintesc autorul: «daca omul ar manca corect, peste 90% din bolile sale nu ar exista», afirmatie pe care o confirm astazi.

Intreaga mea viata profesionala ca medic a fost insotita de preocuparea nutritiei corecte a pacientilor tratati. Ce mancam si cat mancam erau intrebari fara raspuns pana acum 4 ani. Daca un om are nevoie de nutritie corecta ca sa se mentina sanatos, este evident ca atunci cand este bolnav, trebuie sa manance sanatos, ca sa poata lupta cu boala si sa o invinga. Nu este suficient sa ii dai medicamente, sa il operezi, iradiezi, sa il tratezi homeopat, intepi (acupunctura) etc., trebuie sa ii dai si nutritie corecta.

Raspunsurile la intrebarile mele care se loveau de lipsa de eficienta practica atunci cand le aplicam pacientilor au inceput sa apara:

Au disparut din sol peste 80% din sarurile minerale si oligoelemente. Agricultorii nu mai pun ingrasaminte naturale, ci doar azot si factori de crestere.
De aceea apa pe care o bem este fara saruri si plantele cresc serbede la gust;

S-au modificat genetic toate plantele si cred ca si la animale sunt modificari genetice numeroase. Fiind obisnuiti de mii de ani cu o anumita secventa a proteinelor animale si vegetale, modificarea genetica induce a alta secventa a aminoacizilor in mancare. Ori acest fapt are drept consecinta nerecunoasterea ca hrana a materialului modificat genetic, lupta cu acesta (alergii alimentare), carente nutritionale şi boala;
Pe langa modificarile de structura a alimentelor, mai avem de a face cu o serie de ingredienti nedoriti: E-urile, Codex Alimentarius, insecticide, ierbicide, antibiotice, hormoni etc., hrana devenind toxica, nesanatoasa, inductoare de boala;
Majoritatea suplimentelor alimentare si produselor pe baza de plante nu au un control strict al calitatii si toxicitatii, la care se adauga contrafacerea si alte aspecte;
Nu mai avem hrana sanatoasa, nestricata de Corporatii.

Acum vreo 4 ani am avut sansa sa o cunosc pe Doamna Maria Firut, poate singurul nutritionist adevarat din Romania. Atunci am inteles nutritia si am vazut o anamneza pe linie nutritionala cum se face. In orice boala exista un impact nutritional de dezechilibru pe care pacientul il poate recupera sau nu si ramane astfel in boala. Am vazut ca alimentatia noastra (ma refer aici la alimentele pe care le consumam, la calitatea lor si lipsa de alternativa intr-o lume cu toata mancarea modificata de la original, sanatos si bun) este stricata si nu corespunde mentinerii sanatatii, nici sustinerii revenirii din boala. Tot atunci am cunoscut produsele GNLD (suplimente de nutritie moleculara avansata si produsele lor ecologice de ingrijire corporala, curatenia acasa si industriale).
Add comment

People in this conversation

  • Guest - dreame

    It is one of the best way for understanding the nutrition reviews with cheap dissertation writers issued concepts. Everything you can use to manage the facts of these blogs. Thanks for everything given in this blog for the content editors.

    Short URL:
  • Guest - lseoidlk

    Now a days everyone will be happy to chose the royalessays prices and essay instructions. So you will get different concepts and different paths from this blog. Thanks for everything given in this blog for all of them.

    Short URL:
  • Guest - Timber

    Quality content is the key to invite the users to go to see the site, that’s what this website is providing. Get awesome clothing hang tags !
    Click here

    Short URL: