Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Cu si fara Tre-en-en
"Painea noastra cea de toate zilele" este o nevoie fara implinire in zilele noastre. Este incredibil cum intr-o lume a abundentei, cu sute de tipuri de paine si alte specialitati derivate, functia nutritiva si regeneratoare a acestor produse lipseste.
Omenirea a ajuns sa nu mai consume paine buna de aproximativ 100 de ani. Principalul responsabil de aceasta spoliere a produselor preparate din cereale care ne ajung pe masa este procesul de procesare a materiei prime (aproximativ 24 de procesari pana la produsul final). In parallel mai actioneaza şi:
  • modificarea genetica a cerealelor, care face sa nu fie recunoscuta drept hrana secventa modificata a aminoacizilor si de aici intolerantele şi alergiile alimentare, precum şi lipsa de procesare interna, la nivel celular a nutrientilor;
  • timpul dintre macinarea cerealelor şi procesarea finala a fainii, face ca anumiti nutrienti sa dispara complet in faina ; daca nu se face paine din faina imediat dupa macinare, in aproximativ 2-3 saptamani dispar fitolipidele si fitosterolii care dau valoarea nutritiva a cerealelor ; in putine locuri din lume se macina graul in cantitate exact cata este necesara pentru painea care se face in aceeasi zi.

Etape istorice in "stricarea painii" şi dezvoltarea şi recunoasterea produsului Tre-en-en:

  • 1900 - Procesele moderne de prelucrare încep sa elimine lipidele si sterolii ;
  • 1958 - Medicii descopera ca pacientii care sufera de oboseala cronica beneficiaza în mod evident de amestecul unic de steroli si lipide din Tre-en-en.
  • 1987 - Tre-en-en dovedeste cresterea spectaculoasa a eficientei utilizarii nutrientilor (studiul efectuat de Universitatea A & M din Texas).
  • 2003 - Premiul Nobel pentru chimie sustine cercetarile GNLD – din 1958.
  • 2004 - USDA (Departamentul de Agricultura al Statelor Unite) confirma lipsa cerealelor integrale in dieta moderna.
  • Modificarea genetica a graului si a altor plante de cultura : un proces in plina expansiune mondiala.
  • Cultivarea neecologica a plantelor, proces prezent in toata lumea, destul de greu de controlat.
Ce se intampla cu omul modern, care nu consuma « paine buna », este sintetizat in poza urmatoare:

Cu si fara Tre-en-enFigura 1: Celulele, cresterea si dezvoltarea, fara si cu Tre-en-en
Fara fitosteroli, fitolipide si fitonutrienti:
  • Membranele celulare nu au structura si functie normala ; membrana celulara asigura compozitia diferita a celulei fata de mediul extracelular ; membrana celulara este creierul celulei, pe membrana fiind situati receptorii pentru hormoni, neurotransmitatori, semnalele intercelulare sau din mediul extern ; receptorii la medicamente (clasice sau homeopate sau fitoterapice) ; potentialele de membrana ; exista si membrane interne intracelulare ale tuturor organitelor ; fara o membrana integra nimic nu functioneaza bine ;
  • Celulele nu pot asimila nutrienti, nici nu se pot debarasa de deseuri. Nici o celula din organism nu functioneaza bine in absenta unei diete care sa contina cereale integrale, nemodificate genetic, crescute ecologic. Cresterea, dezvoltarea şi functionarea la parametru optima a oamenilor, necesita “acel ceva” care lipseste din painea noastra zilnica;
  • Solutia de remediere este: sa ne facem paine buna pe cont propriu sau sa utilizam Tre-en-en. Fiecare alege sa remedieze situatia prin cele doua metode enuntate in propozitia precedenta sau sa traiasca ca pana acum si sa suporte consecintele.

Ce este Tre-en-en?

  • Este primul integrator de fitonutrienti din lume, dezvoltat si lansat de catre GNLD în 1958.
  • Un amestec de extracte de germeni de grau, crusta de orez si seminte de soia, bogate in vitamina E, vitamine din grupul B, fito-LIPIDE, intre care acizii grasi Omega-3 si Omega-6, fito-STEROLI, intre care betasitisterolul, gamaorizanolul, sigmasterolul si campesterolul, plus octacosanolul - substante care nu sunt sintetizate de catre organism si sunt foarte necesare metabolismului celular si realizarii optime a functiilor vitale.
  • Este un supliment dietetic facut sa actioneze ca un medicament, fara de care celule noastre nu functioneaza corect, alimentele nu ajung sa hraneasca celulele, medicamentele clasice nu actioneaza si care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica a nici unui om.

Cateva studii asupra Tre-en-en:
  • Fito-sterolii pot oferi protectie împotriva celor mai comune tipuri de cancer din societatile din Vest, cum ar fi cancerul de colon, sân si prostata. Mecanismele posibile de protectie includ efectele benefice ale fito-sterolilor asupra structurii membranelor celulare, inhibarea cresterii tumorilor sau distrugerea acestora si regularizarea sistemului imunitar si a nivelelor de colesterol din sânge. (Awad & Fink, J. Nutrition 2000 Sep; 130(9):2127-2130)’
  • S-a demonstrat ca fito-sterolii prezinta actiune anti-inflamatoare, anti-neoplastica, antipiretica si imuno-modulatoare. (Bouic & Lamprecht, Altern Med Rev 1999 Jun;4(3):170-77)
  • Prin activarea si inhibarea selectiva a anumitor aspecte ale raspunsului imunitar, fito-sterolii pot efectiv sa regularizeze si sa controleze supra-activitatea raspunsului imunitar observat în artritele reumatoide si în alte boli autoimune. (Bouic, The Arthritis Trust 1998;Summer:3-6)
  • S-a demonstrat ca administrarea unui amestec de fito-steroli alergatorilor de maraton a dus la o mai buna mentinere a parametrilor hematologici, normalizarea cortizolului (fractiile DHEA) si la scaderea raspunsului inflamator. (Bouic et al, Int J Immunopharmacol 1996:18:693-700)

Indicatiile Tre-en-en:

  • Orice persoana are nevoie de Tre-en-en, in scop profilactic, de ameliorare a starii de sanatate si prevenire a bolilor sau in caz de boala, pentru invingerea acesteia si revenirea la starea de sanatate ;
  • Stari de stres, lipsa de energie, sindromul oboselii cronice, efort fizic (ex. sportivi) si intelectual (ex. elevi, studenti) ; Tre-en-en inseamna energie si vitalitate ;
  • Malnutritie, afectiuni cardiovasculare, probleme de malabsorbtie, convalescenta, deficiente glandulare (hipotiroidism de ex.), afectiuni degenerative, boli autoimune, inflamatii acute si cronice, diabet zaharat, hipertrofia prostatei ;
  • Hepatite, ciroza hepatica : este mai bun decat oricare alt produs de pe piata in refacerea ficatului, a membranei hepatocitelor, scaderea transaminazelor ;
  • Constipatie ;
  • Neoplasme (cancer), dislipidemii (colesterol crescut, trigliceride crescute, lipide crescute)
  • Tre-en-en sustine organismul in caz de boala si creste eficienta tratamentelor clasice (alopate) sau alternative (homeopatie, acupunctura, fitoterapie, medicina ayurvedica, medicina reglarii fiziologice).
  • Aveti nevoie de mai multe medicamente pentru o boala in ultima vreme ? V-ati obisnuit cu medicamentele clasice si acestea nu isi mai fac efectul si a trebuit sa le cresteti dozele si numarul ? De exemplu, hipertensiunea nu mai este controlata de un medicament si vi s-a introdus al doilea antihipertensiv sau durerile dv. de cap nu mai trec la o singura tableta de algocalmin, ci trebuie sa luati mai multe doze de algocalmin sau un analgezic mai puternic ? Tre-en-en este solutia.
Valori nutritionale tipice pentru o capsula de Tre-en-en:
  • Valoare energetica: 27,2 kJ (6,5 kcal);
  • Proteine: 0,120 g;
  • Carbohidrati: 0,002 g;
  • Grasimi: 0,677 g din care:
  • saturate:0,124 g;
  • mononesaturate: 0,176 g;
  • polinesaturate: 0,341 g din care:
    • Acid linoleic: 0,216 g;
    • Acid linolenic0,024 g;
Administrare:
  • Dozele variaza intre 1 şi 3 capsule/zi, dupa masa;
  • In caz de hepatite, recomand doze de 3 ori cate 2 cps/zi initial şi apoi le reduc treptat, pe masura ameliorarii tabloului clinic şi a datelor de laborator (transaminaze, bilirubina, markeri virali etc.);
  • Pentru sustinerea efortului fizic si intelectual si in faza acuta a oricarei boli, doza de 3 cps/zi este suficienta;
  • Tre-en-en poate fi administrat si la gravide si aduce in acest caz un mare beneficiu gravidei si copilului;
  • In caz de dificultati de deglutitie (inghitire) a capsulei, se poate sparge si amesteca cu alimente solide sau lichide;
  • Tre-en-en ajuta la integrarea celorlalte produse GNLD si imbunatateste propriile noastre reglaje intrate in actiune in caz de boala in intentia de iesire din boala;
  • Nu contine colesterol, drojdie sau gluten capsulele de gelatina sunt moi, usor de inghitit, colorate cu clorofila naturala, protejeaza nutrientii prin vitamina E naturala;
  • Concentratele sunt extrase si prelucrate la rece, pentru a pastra valoarea nutritionala.
Mod de prezentare: flacon sigilat, cu 120 capsule.

eticheta tre en enFigura 2: Eticheta produsului.

Link spre un film despre istoria Tre-en-en si criza de energie din organism generata de alterarea hranei omenirii:
http://www.youtube.com/watch?v=HBDhPG0hHoM

Informatii suplimentare despre produs:
http://www.gnldcontent.com/pages/BusinessGuide_CD1005/GNLDBusTools_WEB/content/pdf/PRODUCTS/NUTRITIONALS/TREENENGRAIN.PDF
http://www.gnldcontent.com/static/us/category/NutritionFoundation/nycu/Tre-en-en.pdf