Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Tratament homeopat
Homeopatia este un sistem terapeutic de sine statator, adresat organismului intreg, care completeaza si intareste medicina ortodoxa, alopata.

Homeopatia este complementara medicinii actuale ortodoxe cand ne referim la medicina hipocratica si alternativa cand ne referim la pacient.

De multe ori homeopatia este singura metoda terapeutica pe care o stie un anumit pacient. Am cunoscut medici homeopati care practicau medicina de familie si care aveau pacienti pe care i-au tratat inca de cand erau purtati in pantece de mamele lor, paciente si inscrise pe lista lor de familie. Acei copii au atins varste apreciabile de 20, 30, 40 ani fara sa stie ce este durerea de cap, fara sa aibe nevoie de dentist, fara sa fi racit vreodata, decat cate o vizita la medical de familie si vaccin obligatoriu si poate cate o doza de constitutie la nevoie, inainte de a fi manifesta vreo boala pe care sa o poata denumi (diagnostica) medicina moderna. Aceasta este real si este una dintre dovezile eficientei homeopatiei.

Homeopatia este dezvoltarea cea mai rafinata a principiului “similia simila curat”, precept al medicinii hipocratice. Adica cele asemanatoare prin asemanatoare se vindeca. Hipocrate, parintele medicinii moderne, a postulat 2 principii dupa care medicul se poate calauzi pentru a obtine vindecarea. Medicina actuala moderna a mers pe celalalt principiu, “contraria contraribus curat”, adica cele contrarii prin contrarii se vindeca. Homeopatia, reamintirea principiului celuilalt enuntat de Hipocrate si folosit pe vremea lui Hipocrate la un loc cu fratele sau, a fost multa vreme considerata de medicina ortodoxa in toate felurile, numai medicina nu.

Despre cum principiul similariilor a fost redescoperit, ceva din istoria homeopatiei si cum homeopatia a revenit azi in forta si are deja un cuvant  important de spus in stiinta, acestea vor fi postate in articolele viitoare.

Ce este homeopatia va fi inteles doar dupa parcurgerea postarilor viitoare si vom face asta impreuna.