Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Definitia autorului a insuficientei venoase cronice: neputinta, slabiciunea circulatiei venoase de la nivelul membrelor inferioare de a-si indeplini rolul, adica reintoarcerea sangelui venos din membrele inferioare spre inima si toate consecintele anatomice, functionale, subiective si obiective determinate de aceasta stare de boala.
Alte definitii ale insuficientei venoase cronice: mentioneaza decompensarea circulatiei venoase, incompetenta venelor membrelor inferioare, hipertensiunea venoasa, fluxul retrograd si includ cauzele, simptomatologia, formele clinice, fiziopatologia si multe alte date care pot foarte mult complica intelegerea chiar a cadrelor medicale asupra acestei stari a venelor.

Mentiunea 1: insuficienta venoasa cronica nu este o boala, ci un sindrom, termen, numitor comun pentru bolile care o determina. Inteleasa astfel, un diagnostic complet ar trebui sa contina in primul rand boala cauzatoare, apoi termenul de insuficienta venoasa cronica si, in final, stadiul acesteia.

Mentiunea 2: o cautare pe Google cu termenul de insuficienta venoasa acuta nu conduce la nici un rezultat, desi exista insuficiente venoase care se instaleaza in modul cel mai rapid (acut, brutal).

Mentiunea 3: daca termenul de insuficienta venoasa cronica se refera la consecintele multor boli venoase ale membrelor inferioare, pentru fiecare dintre acestea se poate trasa un mod de evolutie si tratament specifice. Pentru anumite forme de insuficienta venoasa exista vindecare prin tratament, altele fiind doar incetinite in evolutie sau recuperabile pana intr-un anumit punct.