Definitie laser: laserul este o forma speciala de lumina (unda laser), dar si aparatul care o produce. Laserul poate fi folosit in: metrologie; holografie; geologie, seismologie şi fizica atmosferei; spectroscopie; fotochimie; fuziune nucleară; microscopie; aplicaţii militare; industrie şi comerţ: prelucrări de metale si materiale textile, cititoare de coduri de bare, imprimare; aplicatii industriale: sudarea cu laser, tăierea cu laser, gravarea cu laser, marcare cu laser, crestarea cu laser, sinterizarea selectivă cu laser, sinterizarea prin scânteie cu laser; comunicaţii prin fibră optică; inregistrarea şi redarea CD-urilor şi DVD-urilor.

Intervenţii chirurgicale vasculare practicate de dr. Cacovean Adrian 
 
1. Fistule arteriovenoase de angioacces:
  1. Native, cu vene: cefalică, bazilică, safenă;
  2. Protetice, prin inserţia de proteze vasculare sintetice (sunt de fapt şunturi arteriovenoase interne, legătura dintre arteră şi venă realizându-se prin interpoziţia unei proteze sintetice care este puncţionată la dializă);
  3. Transpoziţie de vene.

Definiţie:
Fistula arteriovenoasă de angioacces: este un montaj realizat chirurgical, care face posibilă hemodializa, dar şi un diagnostic de ieşire din spital şi un titlu pentru creaţia chirurgului vascular. Practic, este o comunicare directa dintre o artera si o vena superficiala, efectuata de un chirurg vascular.