Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Intervenţii chirurgicale vasculare practicate de dr. Cacovean Adrian 
 
1. Fistule arteriovenoase de angioacces:
 1. Native, cu vene: cefalică, bazilică, safenă;
 2. Protetice, prin inserţia de proteze vasculare sintetice (sunt de fapt şunturi arteriovenoase interne, legătura dintre arteră şi venă realizându-se prin interpoziţia unei proteze sintetice care este puncţionată la dializă);
 3. Transpoziţie de vene.

2. Detrombozări fistule arteriovenoase de angioacces (native, cu vene sau protetice); reparaţii fistule cu probleme (debit mic, presiuni mari, sindroame de furt prin colaterale, stenoze venoase etc.); rezolvarea complicaţiilor fistulelor arteriovenoase de angioacces (hemodializă), acestea fiind: anevrismul anastomotic al fistulei, dilataţiile anevrismale ale fistulelor arteriovenoase, sindromul de hipertensiune venoasă, tromboflebitele si complicaţiile infecţioase ale fistulelor arteriovenoase, sângerările (hemoragiile) exteriorizate sau manifestate prin echimoze-hematoame (după puncţiile venoase de dializă, traumatismele fistulelor arteriovenoase sau spontane).

3. Desfiinţarea fistulelor arteriovenoase de angioacces.

4. Intervenţii chirurgicale de revascularizare:

 1. Revascularizarea indirectă prin simpatectomia lombară si/sau periarterială;
 2. Revascularizarea directă (restabilirea de flux arterial):
 • Trombembolectomia (TEE): arterele membrelor inferioare (aortă, iliace, femurale, poplitee, trunchiuri gambiere- trunchi tibioperonier, artera tibiala anterioară, artera tibială posterioară); arterele membrelor superioare (subclavie, axilară, brahială, radială si ulnară); arterele mezenterice;
 • Trombectomia (TE): arterele membrelor inferioare (aortă, iliace, femurale, poplitee, trunchiuri gambiere- trunchi tibioperonier, artera tibiala anterioară, artera tibială posterioară); arterele membrelor superioare (subclavie, axilară, brahială, radială si ulnară); arterele mezenterice;
 • Trombendarterectomia (TEA): carotidiană, femurala comună si alte localizări, ca metodă singulară de tratament sau în combinaţie cu bypass-ul;
 • Bypass: aortobifemural, femuropopliteu (proximal sau distal), femurodistal, axilobifemural, axilofemural, aortofemural, iliofemural, iliopopliteu, femurofemural etc.

5. Inserţia de catetere venoase centrale de dializă (temporare sau permanante): jugular intern, femural comun (cel subclavicular este contraindicat la pacientul hemodializat).

6. Tratamentul chirurgical al anevrismelor arteriale.

7. Operaţia clasică de varice (procedeul Babcock modificat): crosectomie (safenă internă, safenă externă) cu ligatura colateralelor (întreruperea joncţiunii safenofemurale sau safenopoplitee) + strippingul safenei interne (mare) sau strippingul safenei externe (mică) + întreruperea subfascială a perforantelor gambiere si crurale (identificate ecografic Doppler si/sau intraoperator prin metoda proprie) + inserţii sclerozante de catgut în teritoriul safen intern şi extern.

8. Intervenţii pentru închiderea ulcerului venos (varicos sau din insuficienţa venoasă profundă sau posttrombotică) prin operaţia Linton modificată: întreruperea subfascială a perforantelor gambiere si crurale (identificate ecografic Doppler si/sau intraoperator prin metoda proprie) si/sau sclerozări prin inserţii de catgut.

9. Reintervenţii după operaţii de varice incomplete (crosectomie neefectuată, stripping neefectuat, crose restante după operaţii clasice, procedee minune cum ar fi Angelescu, perforante neabordate, terapii moderne laser sau radiofrecvenţă etc.).

10. Shuntul (şuntul) peritoneosafen (peritoneo-saphenous shunt), pentru tratamentul chirurgical al ascitei refractare din cadrul hipertensiunii portale (ciroze hepatice).

11. Biopsii ganglionare, excizii de lipoame.

12. Excizia chistului Baker simptomatic si compresiv pe pachetul vasculonervos popliteu.

13. Tratamentul chirurgical în malformaţii arteriale si/sau venoase ale aparatului circulator.

14. Traumatisme arteriale si/sau venoase: repararea arterelor şi/sau venelor traumatizate (secţiuni, dilacerări, contuzii, accidentale sau iatrogene), controlul hemoragiei şi/sau trombozei.

15. Tratamentul complex al piciorului diabetic: revascularizări asociate cu tratamente locale speciale şi generale complexe (integrative, alopate, alternative şi complementare).

16. Amputaţii.

Add comment

People in this conversation

 • Buna seara<br /><br />Va scriu, in disperare, in legatura cu cazul tatalui meu, in varsta de 69 de ani, bolnav de ciroza toxic carentiala cu ascita, fara virus hepatic.<br />Are varice esofagiene de gradul 2. De asemenea, are si encefalopatie hepatica, <br />gr.1. Problema cea mai mare este ascita, care se formeaza din ce in ce mai des ( ultima internare a fost acum 2 saptamani si astazi l-am adus din nou la spital – burta este mare ). I se administreaza albumina la fiecare paracenteza efectuata ( I se fac, in ultimul timp – 3 paracenteze a cate 5 l/ fiecare / internare), este sub tratament cu : ursofalk, normix, diurex, lagosa, propranolol, venter, tardeferon.<br />As vrea, daca imi puteti lasa o adresa de e-mail, sa va dau mai multe detalii legate de starea lui pentru a putea afla daca ar fi candidat pentru un shunt peritoneosafen.<br />Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra<br /><br />Loredana

  Short URL:
 • Buna seara
  Va scriu, in disperare, in legatura cu cazul tatalui meu, in varsta de 69 de ani, bolnav de ciroza toxic carentiala cu ascita, fara virus hepatic.
  Are varice esofagiene de gradul 2. De asemenea, are si encefalopatie hepatica, gr.1.
  Problema cea mai mare este ascita, care se formeaza din ce in ce mai des ( ultima internare a fost acum 2 saptamani si astazi l-am adus din nou la spital – burta este mare ). I se administreaza albumina la fiecare paracenteza efectuata ( I se fac, in ultimul timp – 3 paracenteze a cate 5 l/ fiecare / internare), este sub tratament cu : ursofalk, normix, diurex, lagosa, propranolol, venter, tardeferon.
  As vrea, daca imi puteti lasa o adresa de e-mail, sa va dau mai multe detalii legate de starea lui pentru a putea afla daca ar fi candidat pentru un shunt peritoneosafen.
  Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra
  Loredana

  Doar din cele auzite nu pot spune exact. Mai probabil o flebita, mai ales daca s-a folosit aceasi flexula si aceeasi vena.
  Flebita de cateter sau de ac de perfuzie are etiologie variata, de la iritarea endoteliului venei prin mecanism chimic, la traumatizarea mecanica prin ac (chiar de plastic), la tromboza locala, infectia cateterului pana la reactia alergica.
  Schimbati locul de perfuzie prin canularea unei vene in alt loc, spalati vena la sfarsit cu o seringa de 10 ml ser fiziologic in care puneti 500 unitati de heparina si atentie la traumatizarea locului de punctie (in care se afla flexula), la pastrarea integritatii tamponului local de izolare a locului punctiei.
  In locul vechi, inflamat (acolo unde are pielea rosie), dupa ce scoateti flexula, puneti comprese cu apa statuta cate 3 ore alternand cu lasarea libera in aer a pielii respective, dati cu unguente cu antiinflamatoare sau cu arnica gel.
  Daca alergia este cauza, atentie la perfuzie, sa nu ajunga ser cu vasaprostan pe pielea din jurul acului.
  Imi mai dati date pe parcurs si o lamurim cumva si mai ales nu va faceti griji inutil.
  Toate cele bune

  Short URL:
 • Guest - hosting

  http://camping-pra-collet.ch/images/cheap-best-web-hosting-34223.jpg

  Short URL: