In urmatoarea perioada programul meu va fi foarte incarcat.
Unele consultatii pot fi reprogramate.
Intarzierile la ora programata se pot solda cu reprogramari.
Sa raspundeti la telefonul de confirmare si reamintire ca aveti programare la consultatie sau control si daca vine ziua consultatiei si nu ati primit telefon de reconfirmare, sa sunati dumneavoastra la telefoanele de contact sa verificati daca nu cumva nu ati raspuns la telefonul de confirmare si sa verificati daca lipsa de raspuns la telefonul de confirmare nu s-a soldat cu anularea programarii!
Se fac eforturi pentru a face fata solicitarilor de consultatie, tratament, investigastii si a raspunde tuturor cererilor.
Se cere si o onorare reciproca a cererilor, altfel, neseriozitatea cererii incurca un intreg program si se rasfrange in mod direct asupra altor pacienti.
Am avut numeroase cazuri de pacienti cu programari la sfantul asteapta, care au murit pana sa ajunga ziua programata, deoarece niste nesimtiti s-au programat si au tinut locurile ocupate pentru o consultatie la care ei nu au mai venit.
Nu vii, intarzii sau vrei reprogramare, esti integru si suni sa anulezi programarea si sa eliberezi locul altui pacient.
Nu este vorba de respectul fata de medic, pe care il stim cu totii cat s-a deteriorat in urma unei educatii postdecembriste din ce in ce mai deficitara, ci in primul rand de respectul fata de alti pacienti.
Lucrurile se vor reglementa oricum de la sine in perioada urmatoare!
Nu uitati sa aduceti toate actele medicale disponibile cu dv. la consultatie. Foarte important, daca vreti sa va dregeti ciorba de medicatie pe care o aveti in prezent, apoi trebuie sa o stiti. Cel mai eficient sa aflu ce au este in ciorba dumneavoastra este sa aduceti sertarul de medicamente de acasa, ca sa vad exact ce inghititi si ce au pus toti bucatatii in ciorba dv. NU va bazati pe inscrisurile din scrisorile si recomandarile medicale in aflarea medicatiei pe care o urmati. Este posibil ca in scrisoarea de la specialist sa fie unele medicamente si pe parcurs, pana la final, in traista sa aveti cu totul alte medicamente decat cele recomandate de specialistii la care ati fost. In schimbarea medicatiei intervin toti cei cu care pacientul ia contact de la iesirea din cabinetul specialistului pana la farmacist si o serie de specialisti si pseudospecialisti incepand cu revista Urzica, tata Florica, ghicitoarea Floricica, coana Leana, medicul de familie uneori, farmacista, conul Goagal, facebucii si toti deturnatorii de la tratamentul recomandat de specialist. Asa ca aduceti medicatia personala in uz, in sacosa cu care veniti.
Aduceti si scrisorile medicale precedente in cazul in care v-am mai vazut anterior si veniti la control. Consultatie este cand va vad prima data, control este cand va revad. Daca nu ati venit la control cum v-am recomandat la consultatie, atunci o luam de la capat si avem consultatie noua. Tratamentul recomandat este valabil pana la control si medicamentele la care nu am mentionat durata, se continua pana la control, indiferent daca controlul se face la data recomandata sau se intarzie din varii motive. Grija mare: tratamentul nu se termina, intreruperea tratamentului din motiv ca s-au terminat medicamentele inseamna iesirea din tratament. De intrerupt se intrerup doar medicamentele pentru care este specificata o anumita perioada de tratament. Atentie: iesirea din tratament cel mai des, la mine, se face datorita succesului tratamentului. Pacientul vede ca se simte bine si crede ca a scapat si nu mai are de facut tratament in continuare datorita starii bune si disparitiei simptomelor. Alteori, iesirea din tratament se face datorita lipsei de rabdare. Alteori, din lipsa de rezultate, care apare cel mai des din persistenta cauzelor care intretin boala, in viata omului.
Iata un exemplu: daca pacientul vine pentru vanatai, provocate de bataia zilnica din parte sotului, apoi pana nu inceteaza bataia, nu poti sa faci sa treaca vanataile, produse zilnic, de bataie. Uneori pacientul trebuie sa iasa din zona de conflict ca sa se faca bine.
Alt aspect: nu va considerati boli din tratate, cu nume comune cum este HTA, diabet sau nume proprii, cum este boala scutecelor albastre sau boala Hartnup, ori alte boli! Dincolo de boli si suferinte, sunteti oameni toti si eu tratez oameni, nu boli.
Un aspect important: nu veniti sa cereti ecografii Doppler de capul vostru. Pacientii care vin la specialist, sa ceara specialistului consultatia, ca stie specialistul ce ecografii Doppler vasculare au ei nevoie. Celor care vin normal la mine sa ceara consultatie, le pun si ecograful tintit, daca este nevoie si nici nu le taxez ecografie in aceste conditii, considerand ecografia un instrument care imi confirma sau infirma o suspiciune clinica si o extensie a ochiului meu de clinician.
O sa va mai spun si alte precizari menite sa armonizeze si echilibreze cererea dumneavoastra de pacienti si oferta mea de medic!
Este posibil, in urma aprecierilor rezultate din experienta mea de medic in relatiile cu pacientul, sa consider ca nu pot ajuta in cate un caz particular, acel pacient ajuns la mine in cabinet.
Ar insemna sa fiu ipocrit sa consider ca am rezultate 100%. Recunosc ca nu pot face bine toti pacientii. NU am solutii la toti pacientii si nu pot spune ca sunt panaceul universal.
Avand in vedere acestea, aleg sa fiu integru si sa recunosc din experienta cate un caz la care prevad ca nu o sa am rezultat.
Pe mine cel mai tare ma motiveaza rezultatele si ma stradui de o viata sa le am si sa fiu cel mai bun.
Recunosc ca nu reusesc 100% asta.
In astfel de situatii, am facut un sistem de autoevaluare si am reusit sa identific mai multe situatii, in care consider ca tratamentul nu poate avea rezultatele scontate sau nu le are, conditie in care pot refuza tratamentul de la inceput sau la primele semne ca nu este bine!
Refuz sa continui sau incep ceva care nu are rezultate!
Practic medicina de pe vremea cat eram student, veneau profi de-ai mei din Cluj sa le fac acupunctura, apoi am facut homeopatie, tot student fiind.
200 mii consultatii, 6 mii operatii, 10 mii ecografii Doppler, asta este experienta mea, plus multe altele de nedescris!

Noutati din bolile si afectiuni

Tratamentul mediastinitei

A. Tratamentul medical al mediastiniteiTratamentul medical prezintă două elemente cheie: antibioterapia şi terapia de susţinere.1. Tratamentul antibiotica) Profilaxia antibioticăSocietatea chirurgilor toracici din America  a dezvoltat următoarele ghiduri cu privire la antibioprofilaxia din chirurgia cardiacă: Durata antibioprofilaxiei este direct legată de probabilitatea de dezvoltare a microorganismelor rezistente la antibiotice. Recomandare: durata antibioprofilaxiei trebuie să fie limitată la cea mai scurtă perioadă necesară pentru a diminua în mod eficient posibilitatea de dezvoltare a...

[citeste continuarea]

Diagnosticul mediastinitelor

A. Diagnosticul pozitiv al mediastinitei1. Diagnosticul clinic al mediastinitei    a) Istoric. Pacienţii se pot plânge de: durere sternală, drenaj de la nivelul plăgii sternale sau contrainciziilor pentru tuburile de dren şi semne locale de inflamaţie la acest nivel: roşeaţă, tumefiere, senzaţia de căldură locală.b) Semne fizice. Triada caracteristică pentru mediastinită este constituită din: Febră: în peste 83% din cazuri cu bacteriemie; în 60% din cazurile în care bacteriemia lipseşte Secreţie purulentă: în...

[citeste continuarea]

Fiziopatologia mediastinitei

Pentru producerea mediastinitei sunt necesare două condiţii de bază: prezenţa microbilor în plagă şi dezvoltarea acestora, condiţionată fie de o apărare deficitară a organismului, fie de virulenţa sau numărul mare al germenilor infestanţi. Dacă ne referim la mediastinită în general, din clasificarea acestora rezultă: Mediastinitele primare: infecţia primară a mediastinului este un eveniment rar. Microbii ajung la nivelul mediastinului, examenul clinic al pacientului şi testele de laborator şi imagistice nedetectând nici...

[citeste continuarea]

Noutati din remedii si terapii

Minighid de ingrijire cu remedii homepate

ARNICA:Indicată înainte şi după intervenţii chirurgicale invazive, cu rol hemostatic şi reparator, prevenind şocul traumatic sau toxico-septic al unor infecţii potenţiale – precum şi traumele psihice post traumatice.ACONITUM:Indicat în frică, anxietate sau crize de panică, înainte şi după intervenţii medico-chirurgicale, în apariţia bruscă a unor stări acute febrile, cu frică de moarte, agitaţie intensă şi sete de apă.

[citeste continuarea]

Afectiuni sezoniere si remediul homeopat

Arsuri de soare:Belladonna: piele rosie si fierbinte, cu friguri. Vrea calduraCantharis: basici ca de arsura de gradul 1, senzatie mare de arsuraArnica: se simte ca batut, teama de a fi atinsRhus toxicodendron: basici, se simte ca batut insa cu mare neliniste si sete

[citeste continuarea]

Mezoterapia

Definiţie: sistem terapeutic dezvoltat de dr. Pistor, medic francez, în urmă cu 50 de ani. Constă în tratamente injectabile în ţesutul mezodermic şi a fost folosit iniţial în tratarea celulitei şi a adipozităţii localizate. Ulterior, metoda a fost extinsă şi la alte afecţiuni (reumatice, cosmetice, medicale). Denumiri alternative: mesoterapie, mezoterapie, meso therapy, mesa therapy, mesatherapy, meso, mesotherapay, mesotherapie, mezatherapy, meza therapy, mezatherapie, meso therapie, mezotherapy, mezo therapy.

[citeste continuarea]