Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Acupunctura face parte din medicina tradiţională chineză, alături de fitoterapie, dietă, proceduri fizice (masaj, presopunctură etc.).
Acupunctura nu poate fi despărţită de sistemul oriental din care provine (filozofic) şi prin care înţelege organismul uman ca pe un tot în armonie sau dizarmonie cu universul în care trăieşte (universul fizic, reprezentat de cer şi pământ, omul fiind situat la mijloc).
Acupunctura (medicina tradiţională chineză) este un sistem terapeutic complex, unitar, sistematizat şi extrem de eficient, care poate răspunde de fiinţa umană integral, profilactic, terapeutic şi recuperator, acoperind practic toată gama suferinţelor (bolilor). Din acest motiv, medicina tradiţională chineză (acupunctura), se înscrie în lista sistemelor terapeutice alternative.
Terapie alternativă: metodă de terapie care poate face faţă de una singură unei anumite boli apărute la un moment dat în viaţa unei persoane.
Sistem terapeutic alternativ (ar putea fi denumit şi medicină alternativă): ansamblu de mijloace practice terapeutice, împreună cu suportul de gândire integrat într-un sistem mai vast, filozofic, de viaţă şi religios.
Terapie complementară: metodă terapeutică ce poate fi folosită în paralel cu o altă metodă terapeutică considerată consacrată şi eficientă pentru o boală care survine la un momenta dat în viaţa unei persoane.
Medicină complementară: sistem terapeutic care poate fi util pentru completarea efectului altor terapii considerate consacrate şi suficiente pentru tratarea bolilor.
Medicina ortodoxă (alopată): medicina pe care am învățat-o la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", Cluj-Napoca și care se predă la toate universitățile de medicină ortodoxe (occidentale).
Delimitări: între sistemele terapeutice (medicinile) și terapiile alternative, complementare și ortodoxă nu sunt granițe (borduri, pașapoarte, vize). Toate vizează omul și necazul lui, boala, precum și menținerea stării de sănătate și recuperarea după diverse boli.

Add comment

People in this conversation

  • Guest - Alina Romila

    Va salut cu respect domnule doctor.<br />Am o intrebare in legatura cu acupunctura: intentionez sa studiez medicina traditionala chineza si acupunctura in Irlanda,unde locuiesc momentan, si dupa ce termin cursul intentionez sa revin acasa in Romania. Ma intereseaza daca imi va fi recunoscuta diploma si daca pot sa practic acupunctura.<br />Adresa de email este a.romila@yahoo.com. <br />Va multumesc.

    Short URL:
  • Guest - ovidiu stan

    Cu respect d-nule doctor....<br />Am citit ceva comentarii ale dvs pe un site mai vechi legate de protruzia discala...L5-S1 am fost diagnosticat acum 1 luna de zile....urmez de atunci fizioterapie,kinetoterapie si ACUPUNCTURA....am facut 10 sedinte pana acum, durerea apasatoare de pe piciorul drept a disparut in proportie de 95%, medicul mi-a spus ca ar trebui sa continui inca vrea 5 luni cu acupunctura, cate 2 sedinte/saptamana...credeti ca se poate vindeca ? poate dura asa de mult? pot scapa fara operatie? astept raspunsul dvs la adresa de email : ovidiustan75@yahoo.com Mentionez ca am 36 de ani si cred ca am capatat-o de la tenis de camp, ce imi recomandati in continuare?<br />cu mii de multumiri anticipate! ovidiu stan

    Short URL: