Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Comunicare sinteza cu privire la Ulcerul venos, experienta, intelegerea personala si rezultatele practice personale

Ulcerul venos este o boala a venelor membrelor inferioare care se manifesta printr-o necroza ce poate cuprinde epidermul, dermul si hipodermul in grade variabile si cu localizari variabile, acolo unde presiunea crescuta din vene creeaza asupra structurilor mentionate o presiune suficient de mare incat capacitatea de oxigenare a acestora este depasita.
Elementul central in patogenia (producerea) ulcerului venos (ulcerul de gamba) este factorul presional si de aici rezulta elementul central pe care se bazeaza tratamentul causal, reducerea presiunii din venele care apartin regiunii interesata de ulcerul venos. Tratamentul etiologic, cauzal si vindecator in ulcerul venos se adreseaza scaderii presiunii crescute din venele bolnave.

Tratamentele adjuvante se adreseaza vindecarii leziunilor ischemice (putem sa catalogam ulcerul venos, alaturi de termenul escara venoasa si ca denumirea de ischemie venoasa localizata). Aici intra tratamentele chirurgicale de debridare (excizie) mecanica a tesuturilor necrozate, dermatologice ale plagii rezultata din decaparea chirurgicala sau spontana a ulcerului si tratamentele chirurgicale plastice, de acoperire prin diverse tehnici de plastii cu grefe de piele libere sau cu lambouri.